Neumatt - Netflix

Netflix kijktip: Neumatt, over een gay consultant die op een boerderij belandt

Bekijk hier de trailer

Leestijd: 2 min

Mick Wyss leidt het snelle leven van een consultant in Zürich. Dan overlijdt zijn vader en is zijn hulp hard nodig op diens boerderij in een dorp waar de tijd heeft stilgestaan. Hoe komt zijn leven er nu uit te zien? Laat hij zijn nieuwe collega Joel toe in zijn privéleven? Hierover gaat de Zwitserse serie Neumatt, waarvan het tweede seizoen sinds kort op Netflix staat.

Toch jammer eigenlijk, dat Netflix sommige series nauwelijks promoot. Zo stuitten we bijna per ongeluk op de Zwiterse serie Neumatt, die draait om het drukke leven van de 32-jarige Mick Wyss. Aflevering één begint met de introductie van een nieuwe collega die is overgevlogen uit het Duitse Hamburg, om in Zürich samen te werken aan een project met Mick. Vlak nadat ze aan elkaar zijn voorgesteld, heeft Mick Joel al gevonden op Grindr.

telefoontje

In de toiletruimte op kantoor confronteert Mick Joel met zijn ontdekking. Niet veel later spreken ze af dat ‘onder collega’s niet wordt geneukt’, maar om de scherpe randjes van hun samenwerking af te halen duiken ze toch maar meteen met elkaar in bed. De volgende ochtend krijgt Mick een telefoontje van zijn moeder: zijn vader blijkt die ochtend te zijn overleden. In allerijl haast Mick zich naar zijn moeder, broer en oma, die gezamenlijk op een boerderij wonen in een klein dorp.

Tijdens het regelen van de begrafenis komt Mick nog een jeugdliefde tegen die inmiddels is getrouwd met een vrouw. Zelf houdt Mick in het midden of er meer speelt tussen hem en Joel, die Mick is achterna gereisd nadat die zijn telefoon was vergeten. Weet de rest van de gemeenschap, die hem 'Michi' noemt, over het bestaan van Mick in de grote stad? Gaat hij helpen op de boerderij, zoals zijn moeder min of meer van hem eist? En kan hij daardoor zichzelf blijven of moet hij terug de kast in? Of kiest hij ervoor om de boel te verkopen en de opbrengst te verdelen – wat zijn zus een veel beter plan vindt?

geheimen en spanningen

Zo gaat Neumatt van start, waarbij de titel van de serie verwijst naar de boerderij van de familie Wyss. Het is een serie die zich wat traag voortsleept, maar al snel blijkt dat er allerlei geheimen spelen onder de oppervlakte die voor spanningen zorgen tussen de overgebleven gezinsleden. Zo is grootmoeder geenszins van plan om de boerderij te verlaten, net als Micks broer die net als zijn vader boer wil worden. En dan zijn er ook nog eens allerlei schuldeisers in het dorp, die al lang wachten op terugbetaling van de familie Wyss, iets wat vader in zijn graf had meegenomen.

Neumatt is kortom een van de parels van Netflix waarvan het fijn is dat ze komen bovendrijven. Twee seizoenen van acht afleveringen zijn nu online te vinden. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS