RuPaul's Drag Race: UK vs the World

Nederlandse dragqueen Keta Minaj te zien in internationale versie RuPaul’s Drag Race

Leestijd: 1 min

Keta Minaj, bekend van het tweede seizoen van Drag Race Holland, is één van de queens die om de kroon zal strijden in het tweede seizoen van RuPaul's Drag Race: UK versus the World, een spin-off van RuPaul's Drag Race UK. De serie wordt uitgezonden op 9 februari op BBC3, BBC iPlayer en via World of Wonder.

“Ik ben ontzettend dankbaar voor deze fantastische kans. Het is een absolute eer om mijn kunst aan RuPaul zelf en aan de wereld te laten zien. Dit is één van de meest opwindende en spannende ervaringen van mijn leven geweest,” zegt Keta Minaj.

elf queens uit de hele wereld

In RuPaul's Drag Race: UK versus the World strijden in totaal elf drag queens, die eerder in verschillende seizoenen van RuPaul's Drag Race over de hele wereld hebben deelgenomen, tegen elkaar. Naast Nederlands trots Keta Minaj, zijn er in de spin-off ook queens uit Spanje, Australië, Frankrijk, de VS en de Filipijnen te zien. 

De queens die naast Keta strijden om de kroon zijn: Arantxa Castilla-La Mancha, Hannah Conda, La Grande Dame, Marina Summers, Mayhem Miller, Scarlet Envy, Gothy Kendoll, Tia Kofi, Choriza May en Jonbers Blonde. RuPaul zal optreden als host en hoofdjury. Hij wordt daarbij bijgestaan door bekende gezichten uit de show, zoals Michelle Visage, Graham Norton en Alan Carr.

over keta minaj

Keta Minaj, oftewel The Dutchess, werd in 2019 geboren in Amsterdam. De professionele visagiste en DJ wilde haar vleugels uitslaan en Keta Minaj zag het licht. Slechts korte tijd nadat Keta Minaj ontstond, nam ze deel aan het tweede seizoen van Drag Race Holland, waar ze iedereen omverblies met haar talent.

Keta Minaj treedt op op festivals en evenementen in Europa en toert naast solo ook samen met My Little Puny als het iconische duo Keta x Puny. Keta is ook DJ en draait disco, house & 90’s-00’s.

charisma en nerve

Haar “charisma, uniqueness, nerve & talent” bleven niet onopgemerkt door RuPaul en de makers van RuPaul's Drag Race, die besloten Keta uit te nodigen voor het tweede seizoen van RuPaul's Drag Race: UK vs. The World, dat voor het eerst wordt uitgezonden op 9 februari via BBC3, BBC iPlayer en World of Wonder.

Keta Minaj
Powered by Labrador CMS