Nederlands Dans Theater presenteert online coronavoorstelling: Switch Streams

Leestijd: < 1 min

Acht dansers van NDT presenteren in tijden van zelfisolatie een volwaardige, unieke online dansvoorstelling onder de naam Switch Streams. Op donderdag 16 april om 20:00 uur wordt deze live uitgezonden via Facebook.

In tijden van zelfisolatie in strijd tegen de coronacrisis zet Nederlands Dans Theater (NDT) alles op alles om de danskunst, en de creativiteit van beweging desondanks op de voorgrond te doen treden.

Eerder deze week presenteerde het gezelschap zijn Quarantine Creation estafettefilm op de diverse NDT-kanalen. Dit keer presenteren de dansers van NDT Switch Streams, een volwaardige, unieke online voorstelling die op 16 april aanstaande om 20:00 uur live wordt uitgezonden op NDT’s Facebook-pagina.

Zelfgecreëerde balletten
Switch Streams is onderdeel van Switch waarin dansers van NDT 1 en NDT 2 eigenhandig een uniek programma samenstellen van door henzelf gecreëerde balletten. Switch Streams bestaat uit acht creaties van elk maximaal vijf minuten, live opgevoerd in de woonkamer van de desbetreffende maker(s) en/of danser(s).

De avond wordt gepresenteerd door NDT 1 danser Roger Van der Poel. Switch Streams wordt uitgezonden via Zoom met een live broadcastverbinding naar de NDT Facebookpagina zodat NDT’s wereldwijde fanbase een kans krijgt om de voorstelling te bekijken.

Creativiteit komt tot leven
Het Switch-team vertelt: “We zijn allemaal erg enthousiast om onze eerste Switch Stream met u te delen. Een avond vol creativiteit. Neem een kijkje in de privéruimtes van de NDT-dansers, een plek waar creativiteit stroomt, ademt en het goed doet. Wat gebeurt er als de enige (dans)partners in de buurt onze huisgenoten, kinderen, geliefden of planten zijn? Creativiteit komt tot leven. Tegenwoordig ervaren we allemaal de snelle ontwikkeling van technologie en leren we nieuwe manieren om verbonden te blijven, allemaal door creativiteit. Het houdt ons gaande en drijvend. De dansers van NDT delen graag hun creativiteit en maken je graag deelgenoot van deze avond.”

Hier de eerder vertoonde estafettefilm Quarantine Creation.

Beeld: NDT / Mikaela Kelly

Powered by Labrador CMS