Naar het theater tijdens Pride Amsterdam: ITA pakt uit

Met A 24-Decade History Of Popular Music en Edward II – The Gay King

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor Pride Amsterdam haalt ITA twee bijzondere voorstellingen naar de hoofdstad: A 24-Decade History Of Popular Music van Taylor Mac en Edward II – The Gay King van Toneelgroep Oostpool. Beide voorstellingen vragen aandacht voor urgente thema’s, zoals de diversiteit aan genderidentiteiten, en roepen op het ‘anders zijn’ te omarmen.

Je vrij voelen om jezelf te kunnen zijn zonder opgelegde norm van buitenaf, dat is wat de programma’s binnen ITA Pride kenmerkt. Met deze programmering willen wij helpen bouwen aan een samenleving waarin je sekse, gender, oriëntatie simpelweg een gegeven is.

A 24-DECADE HISTORY OF POPULAR MUSIC

Voor het eerst in Nederland: A 24-Decade History Of Popular Music. Het is Taylor Macs subjectieve geschiedenis van Amerika sinds de stichting in 1776. Het stuk werd oorspronkelijk opgevoerd als een eenmalig 24-uurs evenement en werd erkend als een van The Guardian's top vijf belangrijkste theaterwerken van de 21e eeuw.

Taylor Mac creëert voor ITA een speciale versie van zijn show, inclusief bijzondere Amsterdamse gasten. Verteld vanuit het perspectief van groepen wier verhalen vaak worden 'vergeten, verworpen of begraven', belicht de show verschillende muzikale stijlen en artistieke stemmen, variërend van murder ballads tot disco en van Walt Whitman tot David Bowie. 

Mac verschijnt op het podium, in verschillende glorieuze gedaantes voor een avond die 'opzienbarend uniek is... een must see voor iedereen die een vriendelijkere, zachtaardigere samenleving wil zien' (Huffington Post). 

A 24-Decade History Of Popular Music van Taylor Mac is te zien van 2 t/m 6 augustus. Klik hier voor meer informatie en tickets.

EDWARD II - THE GAY KING

'Fjodor Jozefzoon is in de hoofdrol een revelatie.' – NRC. Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is. Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuzes zijn politieke en wereldlijke taken te verwaarlozen.

Regisseur Char Li Chung maakt een eigentijds kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s Edward II. Marlowe creëerde met Edward II in de 16e eeuw één van de eerste openlijk homoseksuele personages. Moet de jonge en tegendraadse Edward kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten deze twee elkaar uit of zijn ze te combineren in één mens?

Edward II – The Gay King is te zien op 4 en 5 augustus. Klik hier voor meer informatie en tickets.

 

Powered by Labrador CMS