Muziek op vrijdag: Troye Sivan is baby-Bowie en Dua Lipa hallucineert

Thank God It's Friday!

Leestijd: < 1 min

Het is bijna weekend, en dat vieren we zoals altijd met nieuwe muziek. Dua Lipa komt met haar eigen cartoonfiguur dat aan het hallucineren slaat, compleet met roze eenhoorns. Troye Sivan presenteert zijn nieuwe single ‘Easy’ en ook is er nieuw werk van Jessie Ware, Charlie Puth en… Tina Turner.

Dua Lipa – ‘Hallucinate’

Het is wederom fijn discodansen op de nieuwe single van Dua Lipa. De video is lekker trippy, dus doet de titel van dit nummer eer aan. Zomers plaatje, ook nog.

Troye Sivan – ‘Easy’

Troye Sivan ondergaat een ware gedaanteverwisseling in de video van 'Easy'. Het filmpje begint vrij sober, maar kijk vooral wat er gebeurt na 1 minuut en 15 seconden: baby-Bowie! Let ook op de achtergrondmuzikanten, die een bijzondere playbackact in huis hebben.

Uni – ‘Debris’

Deze radicale queer rockband bestaat uit Charlotte Kemp Muhl, Jack James en David Strange. Er fikt van alles af in hun postapocalyptische video voor Debris, die gaat over een sekte die als manifest ‘muteer of ga dood’ heeft. Dat klinkt best gezellig, al is het einde van de wereld hier een metafoor voor het einde van een relatie.

ANNNA – ‘Silver Spoons’

Onlangs werd ANNNA geselecteerd door muziekblad OOR als een van de dertien talenten van 2020. Ze is half Nederlands en half Lets, en ze was met haar song ‘Polyester’ in de running om voor Letland uit te komen voor het Eurovisie Songfestival. ‘Silver Spoons’ heeft een anti-materialistisch thema. Haar sound doet een beetje denken aan die van Lorde.

Bertram van Alphen – ‘Berg’

Vandaag is de nieuwste editie van Winq verschenen. Hierin staan onder meer acht portretten van queer artiesten die hun opmars maken. Een van hen is Bertram van Alphen, die elektrofolkmuziek maakt. Hij heeft een bijzonder verhaal en al heel wat overwonnen, zoals je in ons blad kunt lezen. Dit is zijn nieuwe single, simpelweg genaamd ‘Berg’.

Jessie Ware – ‘The Kill’

Dance met een duister randje, dat is ‘The Kill’ van Jessie Ware. In de verte doet ze hier denken aan een sophisticated La Roux, en die was van zichzelf al best geraffineerd.

Charlie Puth – ‘Girlfriend’

Kokkerellen is niet echt besteed aan Charlie Puth, als we deze video moeten geloven. Charlie laat alles vernaggelen in zijn oventje. Maar dat kan verder weinig schelen, want wat doet die probeersnor daar onder zijn neus? Een snor staat bij de één fakking sexy en bij de ander superlullig. Dat geldt overigens ook voor het korte broekje dat Charlie hier draagt. Oké, eindoordeel: snor categorie twee, broekje categorie één.

Yungblud – ‘Strawberry Lipstick’

Deze 22-jarige Brit maakt punky pop. Voor sommige oren zal het intro van zijn nieuwe single nogal schreeuwerig aanvoelen, maar het is een lekker hoekig lied met een aanstekelijk refrein. In de video channelt hij zijn inner Ginger Spice met zijn vlaggenjurkje. Geri Halliwell mag trots op hem zijn.

Lianne La Havas – ‘Can’t Fight’

Deze hadden we even gemist, maar mag natuurlijk niet ontbreken in ons muziekoverzicht. Lianne La Havas klinkt laidback, maar let op de tekst: “Can’t fight away this love.”

Kygo & Kim Petras – ‘Broken Glass’

Kim Petras wordt hier overgoten met het Kygo-sausje dat we kennen van Whitney Houstons ‘Higher Love’. In de video zien we haar in een soort Mad Max-achtige outfits, compleet met gecrashte pantservoertuigen. Tank Girl.

Kygo & Tina Turner - 'What's Love Got To Do With It'

Nog een nieuwe van Kygo! Hier geeft hij een van de grootste hits van Tina Turner een 2020-makeover. Toegegeven, het is even wennen als je verzot bent op het origineel, maar het is een subtiele bewerking die langzaam onder je huid kruipt.

Katy Perry - 'Smile'

Vorige week vonden we de nieuwe single van Katy Perry een beetje tegenvallen. Gelukkig maakt de video een hoop goed. Die is kleurrijk zoals altijd bij Katy, met als kers op de taart dat ze een soort clown speelt. Ze is momenteel hoogzwanger, wat voor een extra komisch effect zorgt.

Powered by Labrador CMS