Muziek op vrijdag: Robyn danst nog steeds in haar eentje

Thank God It's Friday!

Leestijd: < 1 min

Na OG3NE en iedereen heeft nu ook Robyn een quarantainevideo opgenomen. Heel toepasselijk doet ze dat op de muziek van haar ‘Dancing On My Own’. Maar er is meer: Róisín Murphy maakt weer een complete verkleedpartij van, en Kygo maakte iets moois met One Republic. Fijn weekend!

Robyn – ‘Dancing On My Own’

Hoewel het er in Zweden een stuk relaxter aan toegaat wat betreft de lockdown-maatregelen, heeft Robyn toch een video gemaakt waarin ze moederziel alleen staat te dansen. Meer dan een paar spiegels en een selfiestick heeft ze niet nodig om er toch wat fraais van te maken. Soms lijkt het alsof ze zomaar met z’n drieën is.

Róisín Murphy – ‘Ancora Ancora Ancora’

Wie al wat langer thuis staat op te treden, is Róisín Murphy. Ze maakt er elke keer een feestje van waarbij ze zich uitzinnig uitdost. Let op haar stola die is gemaakt van lammetjes, of wat zijn dat voor beesten.

Kygo & OneRepublic – ‘Lose Somebody’

De zanger van OneRepublic ziet er altijd een beetje uit alsof hij net uit bed komt. Wat in deze video letterlij gebeurt. Hoewel hij en Kygo niet samen zijn gefilmd, hebben ze voor deze video een inventieve oplossing bedacht.

Gorillaz – ‘Friday 13th’

Als je voornamelijk virtueel bestaat, heb je weinig last van de pandemie. Dus blijft de band van Damon Albarn muziek uitbrengen via hun Song Machine Project. Op dit onheilspellende lied is rapper Octavian te horen.

Andrea Di Giovanni – ‘Stand Up’

Rijzende LHBTQ-ster Andrea Di Giovanni maakte dit gospelachtige ‘Stand Up’. Klinkt een beetje als Sam Smith.

Jonas Brothers – ‘X’

De broeders Jonas gaan tropical op hun nieuwe single ‘X’. Ze krijgen gezelschap van Karol G, een Colombiaanse reggaeton-zangeres. Ook hier weer een creatieve oplossing voor de anderhalvemetermaatregel.

Sia – ‘Together’

Tot slot Sia, met een lied uit de film Music. Zoals gewoonlijk gaat ze vol op het orgel met haar luide, soms overslaande stem, daar moet je tegen kunnen. Kun je dat, dan hoor je een prachtig lied over samen zijn.

Powered by Labrador CMS