MINI Aceman

MINI presenteert de toekomst (van MINI)

100% elektrische cross-over

Leestijd: < 1 min

De MINI Concept Aceman is de voorbode van een nieuwe generatie MINI-modellen. Design maar ook technologische innovaties zijn daarin maatgevend: puur elektrische aandrijving en verantwoord materiaalgebruik zonder chroom en leer. 

MINI.
MINI.

De MINI Concept Aceman geeft een beeld van de eerste volledig elektrische crossover van MINI. Deze conceptauto is de voorbode van een nieuwe generatie MINI-modellen. Design maar ook technologische innovaties zijn daarin maatgevend: puur elektrische aandrijving, een heldere en minimalistische designtaal, een nieuw digitaal interieur en verantwoord materiaalgebruik zonder chroom en leer. 

MINI Aceman
MINI Aceman.

Nieuw designtijdperk
De MINI Concept Aceman zit eigenlijk tussen de MINI 3-deurs en de MINI Countryman in. Een geëlektrificeerde ‘go-kart feeling’, een digitale ervaring en natuurlijk een minimale impact op het milieu. MINI heeft een prachtige term bedacht voor dit nieuwe design: charismatic simplicity. Wat ze hiermee bedoelen? Dat het traditionele design van MINI in ere wordt gehouden maar er komt wel meer ruimte voor technologische innovaties.

MINI Aceman
MINI Aceman.

Het textiel van de interieurbekleding is anders dan je gewend bent in een auto. Gerecycled textiel in felle kleuren die passen bij de OLED-display – de centrale boordcomputer van deze auto. Chroomlijsten, zoals die op de eerdere modelgeneraties nog wel voorkwamen, zijn compleet afwezig. Brede dorpellijsten, grote wielen, een opvallende imperiaal en bodembeschermingspanelen voor en achter zorgen voor een solide karakter. De designelementen verwijzen ook naar zijn volledig elektrische aandrijving. 

Het dashboard bevat slechts de essentiële elementen, precies zoals ontwerper Alec Issigonis het in 1959 bedoelde.

De centrale ‘grille’ is niet meer zeshoekig, maar achthoekig en volledig gesloten. De rand is voorzien van lichtgroene ledverlichting. Ook de koplampen van de MINI Concept Aceman hebben een nieuwe vorm, die de randen van de motorkap volgt. Het dashboard bevat slechts de essentiële elementen, precies zoals de ontwerper van de klassieke MINI, Alec Issigonis het in 1959 bedoelde: een interieur dat behalve de stoelen, het stuur en de versnellingshendel niets meer omvatte dan een centraal geplaatste ronde snelheidsmeter en een rijtje schakelaars. Het vlakke dashboard lijkt op een soundbar en spreidt zich over de volle breedte van het interieur uit.

MINI Aceman
MINI Aceman.

Al met al is deze Aceman heel anders dan eerder modellen maar onmiskenbaar een MINI. Of al deze designelementen en opvallende kleuren ook terugkeren als de auto geen concept car meer is, valt te bezien. Maar daar is geen man overboord: verbeeld je maar eens dat deze auto gewoon helemaal saai zwart is – dan is ie nog steeds prachtig.

Click hier voor meer beelden.

Powered by Labrador CMS