Måneskin roept Italië op: “Maak je nu sterk voor lhbtq-rechten”

Geweld tegen lhbtq's moet bestraft worden

Leestijd: < 1 min

Nadat de Italië dit najaar een wet heeft verworpen waarin geweld tegen lhbtq’s strafbaar zou worden, hebben de Songfestival-rockers van Måneskin een oproep gedaan tijdens de Brit Awards: “Iedereen moet zich nu sterk maken voor lhbtq-rechten.”

Måneskin maakte dit statement omdat lhbtq-mensen een betere bescherming verdienen tegen discriminatie. In Italië is onlangs regelgeving verworpen die geweld tegen lhbtq’s strafbaar zou maken, net als tegen vrouwen en minderheden (bijvoorbeeld mensen met een handicap). In het Italiaanse parlement stemden 131 mensen voor, 154 tegen.

Basale mensenrechten

Op de rode loper voorafgaand aan de Brit Awards vroeg een verslaggever van Attitude aan bassist Victoria De Angelis naar het belang van een betere bescherming van lhbtq’s tegen geweld. Ze zei: “Dat vind ik belangrijk omdat dit in ieder land zo zou moeten zijn, het gaat om basale mensenrechten. Er is veel discriminatie en geweld en ik denk dat iedereen hiertegen een vuist moet maken. We moeten ervoor zorgen dat mensen hiervan kennis nemen en de situatie veranderen.”

Polen

Eerder maakte Måneskin zich sterk tegen de ‘lhbt-vrije zones’ in Polen. Tijdens een concert in dat land maakten de zanger en de gitarist een statement door elkaar tijdens een optreden te zoenen.

Powered by Labrador CMS