Malmö organiseert Eurovisie Songfestival in 2024

Bekijk hier de kennismakingsvideo

Leestijd: < 1 min

Na 1992 en 2013 is het in 2024 voor de derde keer Malmö dat het Eurovisie Songfestival organiseert, nadat Loreen in mei voor Zweden heeft gewonnen met haar lied ‘Tattoo’. De voorrondes zijn op 7 en 9 mei 2024, gevolgde door de grande finale op zaterdag 11 mei.

Nadat Loreen in 2012 won met ‘Euphoria’, ging Malmö ook al aan de haal met de presentatie van het Eurovisie Songfestival. Elf jaar later gebeurt nu precies hetzelfde: wederom hebben de Eurovision Broadcasting Union en de Zweedse zender SVT besloten om Malmö het 68e Songfestival in 2024 te laten organiseren.  

Speciale plaats

Martin Österdahl, de Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival zei vrijdag dat hij ‘opgewonden’ was dat Malmö is geselecteerd. “Malmö heeft een speciale plaats in de geschiedenis van de wedstrijd”, zei hij. “Voor het eerst deden ze dit met succes gehost in 1992 en daarna in 2013 – na de laatste overwinning van Loreen. We zijn verheugd terug te keren naar deze levendige en dynamische stad, die heeft aangetoond dat het de locaties en infrastructuur heeft die perfect zijn voor het organiseren van 's werelds grootste livemuziekevenement.”

De grande finale van het 68e Eurovisie Songfestival vindt plaats op zaterdag 11 mei in de Malmö Arena, met de halve finales eerder in die week op dinsdag 7 mei en donderdag 9 mei.

Zevende keer in Zweden

Het is de zevende keer dat Zweden het Songfestival organiseert. Stockholm was gaststad in 1975, 2000 en 2016 en Göteborg in 1985. Malmö wordt de derde stad die driemaal de organisatie op zich neemt. In een welkomstvideo komt de hele Zweedse Songfestivalgeschiedenis nog eens voorbij.

Powered by Labrador CMS