Maak kennis met Songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper

Luister naar hun Songfestivallied 'Burning Daylight'

Leestijd: < 1 min

En, wat vind je van ‘Burning Daylight’? Dat is het lied waarmee Dion Cooper en Mia Nicolai ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool. Met het bekendmaken van het lied verscheen ook een minidocu over de twee op YouTube. Maak hier kennis met Mia en Dion en luister naar hun lied.

Hier en daar ging even een wenkbrauw de lucht in toen vorig jaar werd aangekondigd wie voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival zou gaan in 2023. Mia Nicolai en Dion Cooper? Nooit van gehoord. Niet dat dit iets uitmaakt, want in Roemenië of Polen hadden ook maar weinig van Ilse de Lange of S10 gehoord, en die wisten aardig te scoren. Om over Duncan Laurence nog maar te zwijgen: die won in 2019 zelfs het Songfestival.

Mi en Di

In een korte documentaire stelt AVROTROS Dion Cooper en Mia Nicolai voor aan de kijkers. Te zien is hoe ze samen met Duncan Laurence en diens partner Jordan Garfield werken aan ‘Burning Daylight’. Mi en Di leggen uit waarover hun lied gaat, vertellen hoe ze medeschrijvers Duncan en Jordan hebben leren kennen en hoe het was om samen te werken.

Ook is het moment gefilmd waarop Dion hoorde dat hij voor Nederland naar het Songfestival mag. In de zeven minuten die de minidocu duurt, krijg je een aardig beeld van het duo. Je ziet ‘m hieronder, gevolgd door de video van ‘Burning Daylight’.

O, en kijk ook even naar ons artikel van gisteren. Hot op Instagram: Eurovisie-zanger Dion Cooper.

Powered by Labrador CMS