Luister naar Pride Radio, een nieuw platform voor queer artiesten

Leestijd: < 1 min

Een muziekplatform dat puur is gericht op queer artiesten, dat was er nog niet, aldus Gyor Moore. De Nederlandse designer is daarom gestart met Pride Radio, dat niet alleen muziek, maar ook video’s streamt, van Duncan Laurence tot Ben Platt en vele anderen.

Bij ‘queer muziek’ denken veel mensen al snel aan artiesten die veel gedraaid worden in de LHBTQ-gemeenschap, zoals Madonna, Whitney Houston, Prince of Britney Spears, aldus Gyor Moore. Dit zijn artiesten die weliswaar betrokken zijn of waren met de community, maar er niet in alle gevallen toe behoren.

Op Pride Radio zijn exclusief muziekvideo’s te zien van artiesten die zich identificeren als LHBTQ. “Het wordt tijd dat we queer iconen maken die ook daadwerkelijk queer zijn”, aldus Moore. Denk hierbij aan artiesten als Kim Petras, Duncan Laurence, King Princess, Lil Nas X, Dorian Electra, Mnek, Jeangu Macrooy en Troye Sivan, om er een aantal te noemen.

Zelf nummers toevoegen
Hij vervolgt: “Door onze community de vrijheid te geven ook zelf nummers toe te voegen aan Pride Radio, kunnen wij het grootste online queer streamingsplatform ooit creëren. Zo blijft het aanbod vernieuwend en fris, maar ook verbredend want ook upcoming queer artiesten krijgen een plek op het platform.” 

Met een reden, zegt Gyor: “Zodra wij queer artiesten meer gaan steunen, worden zij ook aantrekkelijker voor platenmaatschappijen omdat zij dan zien dat er een loyale markt voor is.”

Plek in de spotlight
In een jaar vol gecancelde Pride-evenementen wil Moore queer artiesten een nieuwe plek in de spotlight bieden. “"Helaas is het nog steeds zo dat queer mensen het in veel industrieën toch moeilijker hebben dan anderen. Dit geldt ook voor de muziekindustrie. Zeker tijdens Pride is het belangrijk dat zij zichtbaar zijn. Met Pride Radio bieden wij deze artiesten een platform.”

Het platform vind je op www.prideradio.online en kun je volgen op social media @prideradio.fm.

Coverbeeld: Pride Radio

Powered by Labrador CMS