Lifetime komt met kerstfilm met gays in de leadrollen

Leestijd: < 1 min

Hier vallen de mussen van het dak, maar over een paar maanden is het alweer kerst. TV-zenders pakken dan uit met mooie romantische films om onder je kerstboom te bekijken. Lifetime, de grootste concurrent van feelgood-zender Hallmark, heeft dit jaar de primeur: een kerstfilm met gays in de hoofdrollen.

De Amerikaanse zenders Hallmark en Lifetime grossieren in films en series waarbij de kijker het nauwelijks droog houdt: de romantiek druipt er vanaf en als je van dit genre kijkvoer houdt, kun je de komende kerst je lol op.

Lifetime bracht vorig jaar al een kerstfilm genaamd Twinkle All The Way, met daarin de eerste zoen tussen twee mannen (zie foto). Dit jaar gaan ze nog een stapje verder: ze werken aan een film met daarin een prominent LHBTQ-verhaal.

Zowel Lifetime als Hallmark staan bekend om hun films die als het ware via een invuloefening worden samengesteld. Vaak draaien ze om iemand van het type ruwe bolster, blanke pit, die na ongeveer driekwart van de film alsnog vallen voor de avances van een ander. Meestal zijn dit witte, christelijke heteropersonages, maar zowel Hallmark als Lifetime zeggen dat ze meer diversiteit willen nastreven.

The Christmas Set-Up
Lifetime komt nu concreet naar buiten met de film The Christmas Set-Up, die gaat over een advocaat uit New York die Hugo heet. Hij reist af naar Wisconsin om daar kerst te vieren met een groep vrienden. Aldaar regelt de moeder van een van zijn vrienden een date met Patrick, een snelle jongen uit Silicon Valley die toevallig ook Hugo’s crush was op de middelbare school. Al snel springt de vonk over, maar dan moet Hugo een belangrijke beslissing nemen: gaat hij akkoord met een baan in het verre Londen, of stelt hij andere prioriteiten nu hij Patrick voor zich heeft gewonnen?

Inderdaad heel spannend allemaal, maar leuk dat er nu ook eens een bouquetreeksfilm is over twee mannen. De cast van de film is nog niet bekendgemaakt, dus daar komen we op een later moment bij je op terug.

Bron: TheWrap.com

Powered by Labrador CMS