Dance rave

Lekkere muziek: dit zijn de mooiste ‘Sad Happy Hardcore Songs’

Leestijd: 1 min

‘Europapa’ van Joost Klein is euforische nineties house met een droeverig randje. Wat ons op het idee bracht: wat zijn de mooiste ‘Sad Happy Hardcore Songs’? Dus liedjes om op te dansen, maar die ook zorgen voor een melancholisch gevoel. Van Paul Elstak tot Scott Brown en Transit tot andere obscure klassiekers uit voorbijgevlogen tijden.

transit – ‘count the hours’

Eerst even een aantal regels waaraan we ons houden: het tempo moet flink hoog liggen en er moeten vocalen te horen zijn. Verder moet de tekst, de melodie en/of de muziek zorgen voor een gevoel van melancholie. O, en het hoeft niet per se uit de jaren negentig te komen, want ook in de jaren daarna is genoeg fijne happy hardcore gemaakt, al noemden ze het daarna hardstyle, gewoon hardcore of iets dergelijks. Een goed voorbeeld daarvan is ‘Count the Hours van Transit, een ondergewaardeerd meesterwerk uit 2007.

brisk & ham – ‘in your life’

Die tekst alleen al: “"Life is like a spinning wheel, as the world goes round and round, you know. Maybe that's how lovers feel. Up and down the stops. Nobody knows how many tears, or how many broken hearts, just how many sorrows, how much you TAKE! IN YOUR LIFE! IN YOUR LIFE!" Hardstyle uit 2005.  

frantic & resist – ‘spending my time’

Ook al zo droevig is deze Roxette-cover uit 2005, met de tekst:
Oh, I get up and make myself some coffee
I try to read a bit but the story's too thin
I thank the Lord above
You're not here to see me in this shape I'm in

scott brown & gillian tennent - ‘everytime i close my eyes’

En doorrr, naar de vorige eeuw, want in 1999 verscheen dit prachtlied over het hebben van alleen maar herinneringen aan iemand en verder niets…2

paul elstak – ‘luv you more’

Een van de grondleggers van het genre is Paul Elstak, die ook heeft meegewerkt aan ‘Europapa’. Hier is een van zijn grootste hits, uit 1995. Niet per se een sad song, maar toch ook weer wel: want de hele wereld mag naar de kloten gaan, zolang ik maar van je mag blijven houden.

deejay bee vs sketchy feat. lou lou – ‘walk away’

“I take the pain and walk away.” Dat zegt eigenlijk wel genoeg, dus beuk er maar lekker op los.

darren styles – ‘save me’

Tot slot dit verdrietige liefdeslied op een beat.

 Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS