Luv'

Lekkere muziek: de grootste hits en de vergeten pareltjes van Luv'

Heerlijk poedelen in een vleugel volgegoten met badschuim

Leestijd: 3 min

Nu Patty Brard volop in de belangstelling staat vanwege de dramaserie over haar leven, duiken we haar oude Luv’-hits op. ‘Hey, hello, so you’re the greatest lover’, die ken je waarschijnlijk nog wel. Maar in het rijkgevulde repertoire van Luv’ fonkelen er ook pareltjes die minder prominent in de schijnwerpers hebben gestaan. Een overzicht!

Luv’ heeft door de jaren heen in verschillende hoedanigheden bestaan en keerde op meerdere momenten terug in de schijnwerpers. Hier leggen we de focus op Luv’ met de drie kernleden van weleer: Marga Scheide, José Hoebee en Patty Brard.

‘my man’

 ‘My Man’ is de eerste single van Luv’, uit 1977. Het haalde de twaalfde positie in de Nederlandse Top 40. Voor het eerst zijn de voor Luv’ kenmerkende knullige dansjes te zien en voor het eerst hoorden de luisteraars die heerlijk toegankelijke en instant meezingbare melodietjes waar de liedjes van Luv’ bijna allemaal in grossieren.

‘dream dream’

De opvolger van ‘My Man’ haalde slechts de Tipparade. Dat is jammer, want het is een hidden gem van jewelste. Kijk Patty, Marga en José eens shinen in hun minijurken.

‘u. o. me (you owe me)’

En daar gingen ze los, met hun derde single dat tevens de herkenningsmelodie was van het VPRO-programma Het Is Weer Zo Laat, in de volksmond bekend als Waldolala. Leuk om te zien hoe Pat en Mar elkaar lucht in de mond blazen. Nummer drie in 1978.

‘the greatest lover’

Kijk Patty, Marga en José eens primair van je scherm knallen in hun felgekleurde outfits. We kiezen hier voor een optreden dat André van Duin op zijn kenmerkend malle manier komt verstoren. Met z’n potloodventersjas. Dit was Luv’s eerste nummer één-hit, ook in 1978.

‘trojan horse’

Dankzij de doedelzakken in het intro is dit misschien wel Luv’s meest epische hit. Het werd hun tweede nummer één binnen een jaar. Let ook even op het gedeelte in de video zonder de Schotse outfits: waarom zit José ineens in het midden? En het had weinig gescheeld of Patty was er niet meer geweest: kijk op 2m25s maar eens hoe ze wordt besprongen door een heuse tijger.

‘casanova’

‘Casanova vervolmaakt de drieklapper van ‘The Greatest Lover’ en ‘Trojan Horse’. In de onderstaande video van deze nummer zes-hit uit 1979 combineert Patty een doorschijnende paarse jurk met een gouden glitterlegging die niet zou misstaan in haar Kruidvat-collectie.

‘eeny meeny miny moe’

Dit net-geen-klompendansje werd een top 11-hit in 1979. Wat hadden ze een lol, daar op het podium bij het Duitse Musikladen. En zou Patty die strik nog hebben die ze hier in heur haar had?

‘who do you wanna be’

Beetje ABBA-vibes krijgen we van deze video, waarbij de dames en profile in beeld komen. En wie is die bezeten pianist? Goed idee trouwens, om een vleugel vol badschuim te gieten en daar het drietal in te laten poedelen.

‘ooh, yes i do’

Wat een heerlijk dartel ding was die Patty ook hè. Je hoort het je opa denken, bij het zien van de beelden van ‘Ooh, Yes I Do’. Nummer 5 in 1979.

‘let there be love’

Dit was bedoeld als kerstsingle, maar daar zaten de mensen kennelijk niet op te wachten want het flopte.

‘ann-maria’

Met het BZN-achtige ‘Ann-Maria’ betrad Luv’ de jaren tachtig van de vorige eeuw. Deze midtempo ballad scoorde wel: ze kwamen tot nummer 11 in de Top 40.

‘one more little kissie’

Dit is misschien wel de mooiste Luv’-video ooit. Patty, Marga en José dansen als pinguïns en flamingo’s en je vraagt je misschien af waarom. Nou, ze zijn in een dierentuin. Op een gegeven moment probeert Patty zelfs een kameel te zoenen. Of een lama. Of een dromedaris, dat is niet helemaal duidelijk. Aan het eind komt een dolfijn afscheid nemen van de dames. Productie: John de Mol. Nummer 9 in de Top 40.

‘my number one’

Heb je ‘Tick-a-Thumbs My Heart’ van Babe weleens gehoord? Dat was een hit van de concurrerende meidengroep met Marga Bult en een regelrechte kopie van deze Luv’-hit uit 1980. En kijk eens naar het dansende trio, dat eindigt als robots. Ook dit werd weer een dikke hit: nummer 5 in de Top 40. Maar wel zonder Patty: die was inmmiddels vertrokken en vervangen door Ria Thielsch.

‘tingalingaling’

De laatste hit met Patty (uit de imperial phase, dus de reünies niet meegerekend). Het thema van de video is ‘haven’ maar waarom dragen ze van die detonerende Mickey Mouse-pakjes? Dit kwam in 1981 tot nummer 29.

lees ook:

 

 

Powered by Labrador CMS