Lego komt met Pride-set in regenboogkleuren

Everyone is Awesome!

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor Pride heeft Lego een set gemaakt met de naam ‘Everyone is Awesome’, die bestaat uit elf gendervrije poppetjes met een unieke haardracht. De boodschap: iedereen is uniek en iedereen is geweldig. Het is tevens een eerbetoon aan alle lhbtq’s die bij Lego werken.

De maand juni staat in de VS steevast in het teken van Pride. The Lego Group komt dit jaar voor het eerst met een Pride-set, die is geïnspireerd in de Pride-vlag: alle kleuren van de regenboog zijn vertegenwoordigd, plus de kleuren van de transgendervlag en de kleuren bruin en zwart.

Gendervrije figuurtjes

De set heeft de naam ‘Everyone is Awesome’ gekregen en bestaat uit 346 onderdelen. Daarbij horen elf gendervrije figuurtjes die elk hun eigen haardracht hebben. Ze zijn onderdeel van een model dat 10cm hoog is en 12,8cm diep, volgens de bedenkers ideaal om in je kast of op je vensterbank te zetten.

Lego
Lego

Matthew Ashton is Vice President Design bij Lego en in die rol verantwoordelijk voor de Pride-set. Hij zegt: “Ik wilde een set creëren die staat voor inclusiviteit en er voor iedereen is – hoe die persoon zich ook identificeert of van we ze houden. Iedereen is uniek, en met een beetje meer liefde, acceptatie en begrip in de wereld, kunnen we ons allemaal vrijer voelen om ons echte, geweldige zelf te zijn. Met deze set laat Lego zien dat we ons hiervoor willen inzetten en dat we echt geloven dat iedereen geweldig is.”

Ook voor volwassen fans

Ashton vertelt verder dat de set ook gemaakt is om de lhbtq-medewerkers bij Lego te eren. Een ook dat de set niet per se voor kinderen is gemaakt, maar ook voor de volwassen fans van Lego.

In de onderstaande video is verder te zien hoe Ashton zelf worstelde met zijn seksualiteit. Als kind werd hij gepest en volwassenen in zijn omgeving probeerden hem in een hokje te duwen door te zeggen dat hij zich niet als een mietje moest gedragen.

De set is verkrijgbaar vanaf 11 juni. Bekijk het volledige interview met Matthew Ashton hieronder.

Powered by Labrador CMS