Bekijk de trailer

Lady Bunny speelt mee in film over Bostons roemruchte gaybar

Op 2 februari in première in Rotterdam

Leestijd: < 1 min

In 1937 openden de deuren van Bostons Playland Café, dat al snel uitgroeide tot pleisterplaats voor lhbtq’s. Op het IFFR in Rotterdam gaat de film Playland in première, waarin wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de roemruchte gaybar. Dragqueen Lady Bunny speelt een rol, net als Pose-actrice Danielle Cooper. Bekijk hier alvast de trailer.

Het Playland Café was van oorsprong geen gaybar, maar trok al snel een clientèle aan van diverse pluimage. De locatie groeide uit tot dé pleisterplaats voor lhbtq’s in Boston, met dragshows en ander vertier.

In 1998 gingen de deuren na ruim zestig jaar weer dicht, omdat de bar zijn licentie verloor. Door de jaren heen zijn verschillende verhalen over Playland Café bewaard gebleven.

IFFR

Queer filmmaker Georden West heeft deze verhalen nu vastgelegd in de film Playland, die op donderdag 2 februari in première gaat tijdens het International Film Festival in Rotterdam.

Playland is een experimentele film die bestaat uit muziek, dans, archiefbeelden, opera en performance art. Te zien zijn de wilde feesten van weleer, maar ook razzia’s van de politie en zelfs een moordpartij.

Eclectische cast

De cast van Playland is minstens zo eclectisch, met onder meer trans bodybuilder Mason Caminiti, Pose-actrice Danielle Cooper en dragqueen Lady Bunny. Edwin Mohney, die eerder werkte voor Beyoncé, verzorgde de kostuums.

Aan filmmagazine Variety vertelde West dat het voornaamste doel van Playland is om recht te doen aan alle mensen die er niet meer zijn. “En aan de mensen die zich deze vervlogen tijden nog kunnen herinneren, maar die ook een dagje ouder worden.”

Hier de trailer van Playland.

Powered by Labrador CMS