Laatste seizoen Love, Victor gaat over zoektocht naar identiteit

Winq bekeek seizoen drie

Leestijd: < 1 min

Love, Victor, het serievervolg op de populaire film Love, Simon, komt helaas tot een einde. Het derde en tevens laatste seizoen is vanaf nu te zien op Disney+. Wij bekeken het nieuwe seizoen alvast.

Toen Love, Victor werd gelanceerd vonden we de serie nog iets te braaf, maar tijdens het tweede seizoen kwam de serie rond hoofdpersonage Victor Salazar aardig op gang. Niet voor niets wist Love, Victor twee GLAAD Media Awards in de wacht te slepen voor Outstanding Comedy Series.

Aan het einde van seizoen twee stond Victor voor een keuze: wilde hij verder met z'n eerste liefde Benji, of koos hij voor Rahim? Gelukkig besloten de makers om Victor in 'zijn' laatste seizoen niet in te luiden met een groot 'en ze leefden nog lang en gelukkig'-moment. Victor wordt eerst nog blootgesteld aan wat extra facetten van de queer ervaring. Zo besluit hij een datingapp te verkennen – met interessante uitkomst. Verder wordt hij door zijn ouders, die zich steeds meer inspannen om de seksuele voorkeur van hun zoon te accepteren, aan een jongen gekoppeld. Ook brengt Victor in het nieuwe seizoen een bezoek aan de soapoli. Wat Victor's zwanenzang extra interessant maakt, is diens zoektocht naar identiteit. Zijn middelbare school zou Victor het liefst als boegbeeld van de hele lhbtq-gemeenschap naar voren schuiven, maar wíl Victor dat wel?

Ook de verhaallijnen van andere personages in Love, Victor worden op een prettige manier afgewikkeld. Zo zien we hoe Victors beste vriend Felix een vriendinnetje krijgt, hervinden Victors ouders elkaar, en ontdekt Victors eerste vriendinnetje Mia wat haar écht gelukkig maakt. Helaas moeten we het in deze laatste afleveringen van Love, Victor zonder een cameo van Simon – het personage uit de originele film – stellen, maar eigenlijk valt zijn afwezigheid niet eens zo op.

Het is jammer dat Love, Victor ten einde komt, maar gelukkig gebeurt er de laatste jaren steeds meer en meer op het gebied van lhbtq-representatie in films en series. Zo lanceerde streamingdienst HBO Max onlangs de film Fire Island, over de avonturen van een vriendengroep tijdens een vakantie naar een populaire queerbestemming in de buurt van New York. Ook wordt er hard gewerkt aan een tweede seizoen van de mierzoete Netflixserie Heartstopper.

Het derde en laatste seizoen van Love, Victor is nu te zien op Disney+. Bekijk hier ons volledige Disney+overzicht.

Powered by Labrador CMS