Laat je horen: de EU LGBTIQ-enquête is nu beschikbaar!

Doe nu mee aan dit onderzoek

Leestijd: < 1 min

Ben je lesbisch, homo, biseksueel, trans, interseksueel of queer en woon je in Europa? Laat je dan horen! Het EU-Bureau voor de grondrechten (Agency for Fundamental Rights, FRA) lanceert deze week in de hele EU een enquête om de ervaringen, standpunten en zorgen van de LGBTIQ-gemeenschap in kaart te brengen. De bevindingen zullen het beleid stimuleren om de rechten van de LGBTIQ-gemeenschap verder te beschermen en bevorderen.

De enquête staat open voor leden van de LHBTIQ-gemeenschap van 15 jaar en ouder in 30 landen: de 27 EU-lidstaten plus Albanië, Servië en Noord-Macedonië. Het doel is om de LHBTIQ-gemeenschap de kans te geven hun ervaringen, verhalen en zorgen te delen.

Het onderzoek loopt tot eind juli 2023. De resultaten van de enquête worden in 2024 gepubliceerd en zullen FRA in staat stellen om de vooruitgang sinds de laatste enquête in 2019 te beoordelen.

Uit de LHBTI-enquête van 2019 blijkt dat er nog een lange weg te gaan is voor LHBTI-gelijkheid in Europa. LHBTI's hebben nog vaak te maken met geweld en discriminatie, en er is veel angst om zich als LHBTI-persoon vrij te bewegen. 

De bevindingen hebben bijgedragen aan de LGBTIQ Equality Strategy 2020-2025 van de Europese Commissie. Ze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het beleid voor gelijke behandeling en de initiatieven ter ondersteuning en bescherming van de LHBTIQ-gemeenschap in heel Europa.

FRA moedigt de LHBTIQ-gemeenschap aan om deel te nemen, zich uit te spreken en dit op grote schaal te delen met familie en vrienden. Je kunt het onderzoek volgen op sociale media met de hashtag #LGBTIQsurvey.

Het invullen van de enquête neemt slechts 20 minuten in beslag. Deelname is anoniem. De gegevens worden alleen lokaal opgeslagen. Ze worden verwijderd zodra de enquête is voltooid.

Agilis en Metron Analysis, statistische adviesbureaus, samen met Homo Evolution, een LHBTIQ-communicatiebureau, ondersteunen FRA bij het uitvoeren van de enquête.

Klik hier om de enquête in te vullen!

Powered by Labrador CMS