Armcandy

Kunstgeschiedenis om je pols

Swatch presenteert nieuwe kunsthorloges

Leestijd: < 1 min

Horlogemerk Swatch eert kunstenaars met een nieuwe collectie (moderne) meesterwerken voor om je pols.

Herinner jij je het eerste moment nog dat je oog in oog stond met een (modern) meesterwerk? Voor velen staat die dag in het geheugen gegrift. Sinds 1985 werkt horlogemerk Swatch samen met kunstenaars en musea over de hele wereld om kunst te democratiseren door beroemde werken te transformeren tot unieke en, niet onbelangrijk, betaalbare horloges.

In een serie Art Special-horloges die tussen half maart en mei 2023 worden uitgebracht, eert het horlogemerk de volgende kunstenaars.

Swatch x MoMa

Een viering van Pop Art ter ere van de 100ste geboortedag van Roy Lichtenstein. Op het kanariegele horloge zien we een bewerking van 'Reverie' (1965), op het blauwe een bewerking van 'Girl' (1963).

swatch x moma
Popart voor om je pols.

Swatch x Magritte

Een verrassend eerbetoon aan de Belgische surrealist René Magritte, ter ere van zijn 125ste geboortedag. Op het ene horloge zien we 'Le fils de l'homme' (De zoon des mensen, 1964) op het ander 'La trahison des images' (Het verraad der voorstelling, 1929). 

swatch x magritte
Ceci n'est pas une horloge.

Swatch x Le Gallerie degli Uffizi

Met deze twee horloges, geïnspireerd op 'De Geboorte van Venus' (circa 1486) en 'Allegorie van de Lente' (circa 1480) van renaissancekunstenaar Sandro Botticelli, viert Swatch de natuur en de vrouwelijkheid.

swatch x gallerie degli uffizi
Sensuele uurwerken.

Swatch x Louvre Abu Dhabi

Dit horloge herbergt twee kunstwerken. Op de voorkant een prachtige bewerking van Hokusais beroemde kunstwerk The Great Wave off Kanagawa (1831), op de onderkant astrolabe door Muhammad ibn Ahmad Al-Battûtîsiert (circa 1757).

swatch x louvre abu dhabi
swatch x louvre abu dhabi

Meer info op swatch.com.

Powered by Labrador CMS