Koning Willem-Alexander: “Kom in actie voor LHBTI-mensenrechten”

"Woorden moeten worden omgezet in daden"

Leestijd: < 1 min

In een toespraak voor de Verenigde Naties liet koning Willem-Alexander weten dat hij verheugd is dat steeds meer landen LHBTQ-mensenrechten in de wet vastleggen. Hij hoopt dat deze trend zich voortzet en hij roept landen op in actie te komen.

Koning Willem-Alexander en koninin Máxima zijn aanwezig bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Daar riep hij Rusland op mee te werken aan het onderzoek naar de MH17-vliegtuigramp, prees hij zijn echtgenote voor haar bijdrage aan inclusieve financiering, en zei hij dat hij verheugd is dat steeds meer landen LHBTQ-mensenrechten in de wet vastleggen.

Hij hoopt dat die trend zich voortzet. “Maar woorden moeten uiteindelijk worden omgezet in daden”, aldus de koning. “De strijd tegen discriminatie, of die nou in het openbaar of in het verborgene wordt gevoerd, moet op alle continenten worden voortgezet.”

Het is niet de eerste keer dat Willem-Alexander zich uitspreekt over LHBTQ-rechten. In november 2016 bracht hij een bezoek aan COC Nederland en sprak daar met internationale activisten. In de kerstboodschap een maand later van dat jaar sprak de koning zich toen uit voor gelijke rechten.

Bekijk hier de video, vanaf 0.35 seconden gaat het over mensenrechten.

Bron: COC NL

Powered by Labrador CMS