Kom naar Oh Happy Days, een voorstelling over geloof en homoseksualiteit

Leestijd: < 1 min

Een groep jonge mensen zingt samen in een relipopgroep. Dan komt er een nieuwe jongen en er ontstaat wantrouwen: waarom is Kevin zo dol op Stefan? Wat hebben zij met elkaar en kan dat wel in deze religieuze gemeenschap? Daarover gaat de voorstelling Oh Happy Days, die te zien is in Theater Bellevue in Amsterdam.

Oh Happy Days, de nieuwe voorstelling van De Gemeenschap, gaat op woensdag 10 januari om 20.30 uur in première in Theater Bellevue, Amsterdam. Oh Happy Days gaat over geloof. Over zingen over het geloof. Over de bevrijding en de zekerheid die het geloof biedt. En ook over de benauwenis, de regels en de taboes die bij ieder geloof horen.

Relipopgroep

Een groep jonge mensen heeft zich verenigd. Als een heuse relipopgroep scharen ze zich rond de piano om te zingen over wat zij geloven. Sterker nog: over wat ze zeker weten.

Wanneer de muzikaal (en geestelijk) leider van de groep een nieuwe jongen in de community introduceert ontstaat er wantrouwen: waarom is Kevin zo dol op Stefan? Wat hebben zij met elkaar? Er zijn toch dingen die in onze gemeenschap niet kunnen?

Feel good-ervaring

Religieuze beleving is terug van nooit weggeweest. Geloven is voor veel mensen aantrekkelijk omdat het leven er overzichtelijk door wordt en betekenis krijgt. Maar gaat het hier om een werkelijke religieuze overtuiging, of hebben we het over een vaag begrensde, collectieve ‘feel good’-ervaring?
 
Oh Happy Days – Theater Bellevue – Amsterdam – 10 januari om 20.30 uur
Regie: Roy Peters | tekst: Rob de Graaf | Spel: Kevin Klein, Pien Trieling, Stefan Cappiello, Iris Vlutters en Abel de Vries | Muziek: Rutger de Bekker

Oh Happy Days wordt financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en het Lira Fonds. Na de première is Oh Happy Days in het hele land te zien. Kijk voor meer informatie, de speellijst en kaarten op www.degemeenschap.nu.

Powered by Labrador CMS