Kom naar het allereerste Queer Arts Festival in Den Bosch

Leestijd: < 1 min

Een clubavond met dragkings en -queens, films met sterke queer rolllen, theater over hokjes doorbreken: dit en meer is te doen en te zien op het eerste festival in Den Bosch dat is gericht op lhbtq’s. Drie dagen vol queer kunst in de breedste zin van het woord, dat vind je op het Queer Arts Festival van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei in de Verkadefabriek.

Voor het eerst wordt in Den Bosch een festival georganiseerd gericht op de queer community. Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei vindt in de Verkadefabriek het Queer Arts Festival plaats.

Trek Iets Leuks Uit

Drie dagen vol queer kunst, in de breedste zin van het woord: theater over hokjes doorbreken, een clubavond met drag kings en queens, films met sterke queer rollen, een kleurrijke expositie en meer. Georganiseerd door de Verkadefabriek in samenwerking met het Bossche queer arts platform Trek Iets Leuks Uit. 

Het driedaagse programma is veelzijdig en kleurrijk. Het festival start vrijdagmiddag met een interactief gesprek over de toekomst van Queerstad Den Bosch. Er zijn op vrijdag en zaterdag theatervoorstellingen zoals Nu mijn borsten eraf zijn kunnen we dichter tegen elkaar liggen van Caro Ilias de Feijter en Girls won’t be girls (van de makers van het succesvolle Boys won’t be boys) i.s.m. Marleen Hendrickx.

Qlub Verkade

Elke festivaldag zijn meerdere films te zien met een queer minded inslag of sterke queer personages in de hoofdrol. Dansen kan zaterdagavond in Qlub Verkade, op muziek van DJ Miss Fiasco, met een special performance door drag queen Puma Hilton.

Er is een kleurrijke expositie te zien en Iedereen mag zoenen, Lekker blijven likken en On Top Of Love verzorgen het randprogramma. De zondag start met een mis in de Queerchurch, met o.a. NPO1-radiopresentatrice Teddy Tops, cabaretier Kirsten van Teijn, ex-non Fieke Opdam en drag kunstenaar Indie Nile.

Queer arts platform

Trek Iets Leuks Uit is het queer arts platform van Den Bosch. Een hybride plek voor iedereen die zich anders dan heteronormatief door de stad beweegt. Het Queer Arts Festival is het eerste festival in Den Bosch rondom dit thema.

Voor het festival zijn zowel dagkaarten te koop als losse programmatickets. Voor bezoekers met een kleine portemonnee bestaat een speciaal tarief. Informatie over het programma en kaartverkoop via verkadefabriek.nl/queer

Queer Arts Festival

vr 12 t/m zo 14 mei
Dagticket v.a. €15,-
Losse tickets v.a. €7,50

Coverbeeld: Karin Jonkers

Powered by Labrador CMS