Kom kijken naar Calamus, een queer bewerking van Tsjechovs De Meeuw

Leestijd: < 1 min

Hoever zijn we bereid te gaan in ons streven naar liefde? Daarover gaat Calamus, een theatervoorstelling die draait om aspirant-schrijver Antony en zijn muze, de buurjongen Archibald. Het is een ‘queer presenstatie’ van Tsjechovs klassieker De Meeuw en te zien in april en mei in het Amsterdams Theaterhuis.

Een landgoed, Louisiana, 1956. Aspirant-schrijver Antony Woodward vecht voor erkenning terwijl hij, net als zijn idool Walt Whitman een eeuw voor hem, probeert te schrijven over mannelijke kameraadschap in al haar variëteit.

Zijn muze is de buurjongen Archibald, die ervan droomt beroemd te worden. Hij ziet een kans te ontsnappen wanneer Antony's moeder, Hollywood-actrice Rose Woodward, het landgoed bezoekt met haar nieuwe beau en gerenommeerde castingagent Gregory Scott. Een verhaal over hoe ver we bereid zijn te gaan in ons streven naar succes, liefde en acceptatie.

Queer presentatie

Strike Me Pink presenteert Calamus - een 'queer' presentatie van Anton Tsjechovs klassieker De Meeuw en geïnspireerd door de Calamus-gedichten van Walter Whitman uit zijn bundel Leaves of Grass.

Strike Me Pink Productions is een nieuw Engelstalig theatergezelschap, gevestigd te Amsterdam. Wij stellen ten doel om jaarlijks nieuw en bewerkt repertoire te programmeren waarin 'queer' verhaallijnen de bovenhand voeren.

Onuitgesproken verhalen

Met verhalen die anderszins onuitgesproken blijven en tegelijkertijd gender, seksualiteit en etniciteit overstijgen, willen we het (Amsterdamse) theaterveld verrijken. Vorig jaar maakte Strike Me Pink bijvoorbeeld de voorstelling Peanut Pie, A Queer Tragicomedy.

Bewerkt door: Ralph Remers
Regie: Marcus Coenen
Cast: Padraig Turley, Anna Anning, Keith Day, Ken Kitchen, Lara Coret, Ann Morgan, Hugh Mackay, Robert Jan Peters, Ralph Remers

Tickets en info

Voorstellingsdata: 28, 29, 30 April, en 6 Mei
Locatie: Het Amsterdams Theaterhuis
Tickets: www.strikemepinkproductions.com

Powered by Labrador CMS