Winq ♥︎ La Cenerentola

Kom genieten van Assepoester, de geestige en knalroze opera La Cenerentola

Leestijd: < 1 min

In de opera La Cenerentola wordt Angelina – oftewel Assepoester – nu eens niet dwars gezeten door een gemene schoonmoeder, maar door een kwaadaardige stiefvader. Er zijn nog kaarten voor deze uitbundige decembervoorstelling.

Rossini’s opera La Cenerentola ging in 1817 in première in Rome, tijdens het carnavalsseizoen. Daarna is het stuk talloze keren uitgevoerd. Nationale Opera & Ballet heeft er nu een uitbundige voorstelling van gemaakt.  

In de geestige en fantasierijke regie van Laurent Pelly is La Cenerentola een voorstelling met lekker veel vaart. Pelly zelf heeft zelf de kleurrijke kostuums ontworpen.

Het verhaal
Angelina woont met haar stiefvader Don Magnifico en haar twee stiefzussen in Salerno, in het zuiden van Italië. In het huis wordt zij spottend ‘Assepoester’ (‘Cenerentola’) genoemd en aan het werk gezet. Terwijl haar stiefzussen Tisbe en Clorinda zingen over hoe mooi en charmant ze zijn, moet Angelina koffie voor hen zetten. Wanneer er een bedelaar aan de deur komt, wijzen de twee zussen hem af.

Angelina krijgt echter medelijden met hem en biedt hem brood en koffie aan. Later komen er koninklijke boodschappers met de mededeling dat prins Ramiro een echtgenote zoekt. Dit klinkt de zussen als muziek in de oren, en hun vader Don Magnifico al helemaal: als een van zijn dochters trouwt met een prins, hoeft hij zich voor de rest van zijn leven geen financiële zorgen meer te maken.

La Cenerentola
La Cenerentola

Ze nodigen de prins van harte bij hen uit – niet wetend dat zijn vriend en raadsman Alidoro al bij hen in huis is geweest. In vermomming heeft hij al voor Ramiro gepeild wie van de dochters het vriendelijkst is. Zal prins Ramiro Angelina wél op waarde schatten?

Koop kaarten
La Cenerentola is te zien op donderdag 26 december om 14.00 uur en zaterdag 28 december om 20.00 uur. Ga voor meer informatie en tickets naar de website van Nationale Opera & Ballet.

Powered by Labrador CMS