Kledingmerk Hugo Boss brengt eerbetoon aan Keith Haring

Een deel van de opbrengst gaat naar goede lhbtq-doelen

Leestijd: < 1 min

Samen met de Keith Haring Foundation heeft kledingmerk Hugo Boss een kledinglijn ontworpen waarop het werk van de Amerikaanse graffitikunstenaar is te zien. Er zijn T-shirts, hoodies, zwemshorts, sweatshirts en blouses met daarop het uit duizenden herkenbare werk van Haring.

BOSS Legends is de naam van een serie waarbinnen kledingmerk Hugo Boss collecties presenteert met een sociaal-maatschappelijk doel. Eerder brachten ze hiermee een eerbetoon aan de aan aids overleden Queen-zanger Freddie Mercury. Dit jaar is graffitikunstenaar Keith Haring aan de beurt.

Geheel eigen graffitistijl

Keith Haring had een geheel eigen graffitistijl, die overal opdook in New York City. Midden jaren tachtig brak hij wereldwijd door met tekeningen van mannetjes, hondjes, baby’s en wezentjes, die leken te bewegen door de strepen die hij eromheen tekende. Haring overleed in 1990 aan de gevolgen van aids.

Tijdens zijn kortstondige carrière sprak de kunstenaar zich uit tegen sociale misstanden. De bedenkers van de campagne rond de nieuwe BOSS Legends-collectie omschrijven het als volgt: “Keith Haring vond zijn expressie in de schoonheid van kunst, beweging en dans. De nieuwste BOSS Legends-collectie eert de onnavolgbare artiest en activist, die niet bang was om zich uit te spreken tegen sociale onrechtvaardigheid en zijn leven te leiden op zijn eigen voorwaarden, als een echte BOSS”, gevolgd door de hashtag BeYourOwnBoss.

Niet goedkoop, maar voor een goed doel

De collectie bestaat uit T-shirts, hoodies, korte broeken, zwemshorts, sweatshirts en blouses. Goedkoop zijn de stukken niet: voor zo’n hoodie betaal je € 199,95. Maar een deel van de opbrengst gaat naar de lhbtq-belangenorganisatie ILGA World, die zich inzet voor inclusiviteit en bewustwording op de werkvloer.

Bekijk hieronder de campagnevideo, gevolgd door enkele foto’s met stukken uit de collectie, die te koop zijn via de website van Hugo Boss.

Powered by Labrador CMS