Kind continu bedreigd op school:

Moeder leest lijst homofobe beledigingen voor aan schoolleiding

Leestijd: < 1 min

Een moeder uit Tennessee kon het niet langer aanzien dat haar dochter Pippy verdrietig thuiskwam uit school. Elke dag krijgt die homofobe beledigingen naar het hoofd geslingerd. Moeder besloot dat het genoeg was, maakte een lijst van alle uitspraken en las deze voor aan de schoolleiding.

Lindsey Patrick-Wright is een moeder uit Tennessee. Haar kind Pippy zit in ‘sixth grade’, vergelijkbaar met groep acht, op de West Wilson Middle School in het plaatsje Mount Juliet. Tijdens een openbare vergadering met de schoolleiding nam zij het woord en vertelde over het verbale homofobe geweld waarmee Pippy te maken krijgt.

Pervers

Patrick-Wright kwam met teksten als ‘Ga dood’, ‘Waarom pleeg je geen zelfmoord’, ‘Mijn ouders zeggen dat je pervers bent’ en ‘Je gaat naar de hel’. Ze vertelde erbij dat Pippy, die twee jaar eerder vertelde dat die lesbisch is en aangesproken wil worden met they en them, zo’n beetje de helft van alle schooldagen verdrietig thuiskwam.

Pippy’s ervaringen komen op het moment dat verschillende staten de rechten voor lhbtq-jongeren en volwassenen willen terugdraaien en het anti-lhbtq-sentiment steeds sterker wordt. Leerlingen wordt verboden om zich te laten aanspreken met hun eigen gekozen voornaamwoorden, bijvoorbeeld. Maar ook het recht op transgender zorg voor jongeren staat onder druk, of kijk bijvoorbeeld naar het verbod op dragshows in ruimtes waar ook minderjarigen aanwezig kunnen zijn.

Hechte groep vrienden

Ondanks het verbale misbruik van een groep medeleerlingen heeft Pippy een groep hechte, beschermende vrienden om zich heen staan, vertelde Patrick-Wright. Ook zijn er twee docenten en een adviseur, die hebben getracht een ‘safe space’ te creëren voor Pippy. Die staat er dus gelukkig niet alleen voor, maar of de woorden van moeder Lindsay zullen helpen? Dat is nog maar de vraag.

Bron: PinkNews / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS