Kersthit Mariah Carey voor het eerst in jaren niet op één. Wat is er gebeurd?

Leestijd: < 1 min

Mariah Carey draait zich om in haar kerstjurk, want ze staat voor het eerst in jaren niet op nummer één in de VS. Is het Cher, die haar heeft verslagen met ‘DJ Play a Christmas Song’? Nee, het is de 78-jarige Brenda Lee, die viraal is gegaan op TikTok en nu de Amerikaanse hitlijst aanvoert met ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’.

De afgelopen vier jaar was het vaste prik: Mariah Carey stond rond de kerstdagen op één met ‘All I Want For Christmas Is You’ in de Billboard Hot 100, de bekendste Amerikaanse singleslijst. Het leek een vaste traditie te worden, want ook dit jaar wordt haar kersthit weer massaal gestreamd.

Lied uit 1958

Het kan natuurlijk alsnog gewoon gebeuren dat Mariah weer op één komt te staan. Deze week stijgt ze van vier naar twee, maar ze is verslagen door een concurrent die nóg langer meegaat. Wat is er gebeurd? Brenda Lee, de 75-jarige rockabilly-, country- en popzangeres, heeft eerder dit jaar besloten om op TikTok te gaan. Daar ging haar kerstlied ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ uit 1958 viraal.

In dat jaar was Brenda Lee dertien jaar. 65 jaar later blijkt ze nog altijd met de tijd meegaat want voor haar decennia oude kerstlied maakte ze dit jaar een video waarin ze haar dertienjarige zelf playbackte. We schreven er al over in ons wekelijkse muziekvideo-overzicht op 10 november.

Records verbroken

Nu staat ze dus niet zoals de afgelopen vier jaar op twee, maar op nummer één. En dat is voor het eerst voor ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’. Overigens is er nóg een kaper op de kust, want ook Cher is druk bezig met de promotie van haar kerstlied ‘DJ Play a Christmas Song’. Maar voorlopig heeft zowel Brenda als Mariah weinig van haar te vrezen, want van Cher ontbreekt nog ieder spoor in de hitlijst.

Brenda Lee verbrak meteen twee records: nooit eerder duurde het zo lang voor een lied de eerste plaats wist te bereiken. En nooit zat er zoveel tijd tussen twee nummer één-hits van dezelfde artiest.

Video

Hier de video, en zie haar eens rond die kerstboom rocken in haar rode jurk.

Powered by Labrador CMS