Video

Jeffrey Dahmer: cast en crew vertellen over het maken van de Netflix-serie

Leestijd: < 1 min

De tv-serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal van deze Amerikaanse seriemoordenaar en zijn slachtoffers. Het is een van de grootste Netflix-hits van het jaar en de cast en crew blikken in een video terug op het succes, de casting en de favoriete scènes.

Ryan Murphy heeft al veel series gemaakt die zijn gebaseerd op bestaande personen. Zo behandelde hij in Feud de vete tussen actrices Joan Crawford en Bette Davis, verfilmde hij het leven van modeontwerper Halston en maakte hij drie series van American Crime Story. De eerste ging over O.J. Simpson, de tweede over de moord op Gianni Versace en deel drie over het Monica Lewinsky-schandaal.

Ook in andere series kwamen bestaande personen voor. Zo was Hollywood een fictief sprookje over de filmwereld in de jaren veertig en vijftig waarin lhbtq’s en mensen van kleur wél gewaardeerd werden. En in American Horror Story kwamen ook al eens bestaande seriemoordenaars aan bod.

Verwoeste levens

De serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story verscheen enkele maanden geleden op Netflix. Evan Peters zette de seriemoordenaar die het had gemunt op veelal jonge gays op gruwelijke wijze neer, maar Murphy zei dat hij vooral de verwoeste levens van zijn slachtoffers en hun nabestaanden wilde laten zien.

Daarop kwam best wat kritiek, met name uit de hoek van die nabestaanden zelf. Series als deze zouden oude wonden opnieuw openrijten en zorgen voor herbeleving van traumatische gebeurtenissen.

Emotionele terugblik

Netflix heeft nu een video uitgebracht op YouTube waarin Ryan Murphy terugblikt op het maken van The Jeffrey Dahmer Story. Evan Peters, Niecy Nash, Richard Jenkins, Molly Ringwald en Penelope Ann Miller vertellen aan Murphy wat hun favoriete scènes zijn, hoe ze zich hebben ingeleefd in hun personages en hoe het was om de serie te maken.

Het levert een intiem, onthullend en emotioneel gesprek op, zoals je hieronder kunt zien.

Powered by Labrador CMS