Jake Gyllenhaal speelt gay vader in musicalverfilming Fun Home

Leestijd: < 1 min

Willen we meer of minder Jake Gyllenhaal? Meer, meer, meer natuurlijk! De acteur heeft bekendgemaakt dat hij een verfilming gaat produceren van de musical Fun Home, over een meisje dat ontdekt dat ze lesbisch is. Hij speelt zelf ook een rol, namelijk die van haar vader, die ook gay is.

Fun Home is een succesvolle Off-Broadway-musical, die is gebaseerd op de memoires van Alison Blechdel. Haar autobiografische graphic novel verscheen in 2006 en ging over het ontdekken van haar seksualiteit, de relatie met haar vader die gay is (maar dat voor de buitenwereld verborgen houdt) en haar pogingen om de mysteries te ontrafelen die spelen in zijn leven.

Fun Home was de eerste musical op Broadway met een lesbisch personage in de hoofdrol. De musical kwam uit handen van Lisa Kron en Jeanine Tesori. Vorig jaar werd de musical ook in Nederland uitgevoerd, onder meer met Mitch Wolterink die onlangs voor Winq naar Manchester afreisde.

Nu is bekengemaakt dat er ook een filmversie komt van Fun Home. Jake Gyllenhaal werpt zich op als producent en zal ook de rol vertolken van de vader van Alison. De regie is in handen van Sam Gold, die in 2015 een Tony Award won voor de musicalversie van Fun Home. Wie de rol van Alison gaat spelen, is nog niet bekend.

Powered by Labrador CMS