Jacob Elordi en Barry Keoghan spelen geliefden in de film Saltburn

Oliver wordt verliefd op schatrijke Felix

Leestijd: 1 min

Oliver wordt verliefd op zijn schatrijke en beeldschone klasgenoot Felix, met wie hij aan de Universiteit van Oxford studeert. De twee brengen samen de zomer door bij de excentrieke aristocratische familie van Felix. Dit is het verhaal van Saltburn, een film die in dit najaar verschijnt.

Saltburn is geschreven en geregisseerd door Emerald Fennell. In de hoofdrollen zijn Barry Keoghan en Jacob Elordi te zien als Oliver Quick en Felix Cotton, terwijl ze samen studeren aan de Universiteit van Oxford. Felix is beeldschoon en komt uit een exentrieke, aristocratische familie, waar de twee de zomer samen doorbrengen.

Prachtig verderfelijk verhaal

Saltburn doet denken aan Brideshead Revisited, Downton Abbey en ook een beetje aan The Talented Mr. Ripley. De film speelt zich ongeveer twintig jaar geleden af, en is een ‘prachtig verderfelijk verhaal over privileges en verlangen’.

Volgens de eerste berichten over Saltburn zal de film ‘expliciete scènes bevatten en ‘veel naakt’. Dat belooft dus heel wat. De cast van Saltburn bestaat verder uit Rosamund Pike, Richard E. Grant, Carey Mulligan, Alison Oliver, Paul Rhys, Archie Madekwe en Lolly Adofope, om er maar een paar te noemen.

Oscar-winnaar

Saltburn is Fennells tweede film als regisseur, na het veelgeprezen Promising Young Woman die in 2020 werd uitgebracht en waar ze meteen een Oscar mee won. De film staat gepland voor een officiële release op 4 oktober op het BFI London Film Festival. Het is nog niet bekend of de film ook te zien is in de Nederlandse bioscopen.

Saltburn
Saltburn
Powered by Labrador CMS