Winq ♥︎ Pathé Pride Night

In coming-of-agefilm Kokon ontpopt Nora zich tot een prachtige vlinder

Op 6 juli te zien tijdens Pathé Pride Night

Leestijd: < 1 min

Nora is veertien en woont in Berlijn. In een zoektocht naar wie ze écht is, ga je als kijker met haar op pad in een stad waar ze langzaam uit haar cocon kruipt en zich ontpopt tot een prachtige vlinder. Kokon is op woensdag 6 juli te zien tijdens Pathé Pride Night.

De Duitse actrice Lena Urzendowsky speelt de hoofdrol in het coming-of-agedrama Kokon. Het is de eerste grote rol voor de actrice. In deze film speelt ze de rol van de veertienjarige Nora. Een stil meisje dat zich altijd onzichtbaar heeft gevoeld tijdens sociale bijeenkomsten. 

Haar oudere zus Jules (Anna Lena Klenke), die een stuk uitbundiger is, neemt haar mee om haar meer over het leven te leren. Samen genieten ze van feestjes, proberen ze drugs en daarnaast leert Jules haar zusje meer voor zichzelf op te komen. 

Op den duur ontmoet Nora de zestienjarige Romy (Jella Haase), die ervoor zorgt dat ze zich eindelijk niet meer onzichtbaar voelt. 

Leonie Krippendorff is verantwoordelijk als regisseur voor de film. Zij werkte eerder al aan de Duitse tv-serie Loving Her, het Duitse antwoord op Anne+. Daarin gaat de Berlijnse Hanna terug naar haar ex-vriendinnen en affaires. 

The New York Times was al enthousiast. Volgens hen is de film een ‘zachte introductie tot volwassen gevoelens van verlangen en verbondenheid’. 

Pathé Pride Night

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert bioscoopketen Pathé een Pride Night. Elke keer staat een andere queer film in de spotlights die te zien is in een geselecteerd aantal bioscopen door heel Nederland.

Kokon is op woensdag 6 juli te zien tijdens Pathé Pride Night in Pathé-bioscopen door heel Nederland. 

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Powered by Labrador CMS