IFFR 2022: bekijk de trailers van deze drie queer films

Leestijd: < 1 min

De film Becoming Male in the Middle Ages vertelt een intiem verhaal over homoseksualiteit, lichamelijke autonomie en reproductieve verlangens. Het is een van de films die te zien is tijdens IFFR 2022: Return of the Tiger, van 14 tot en met 16 oktober in Rotterdam. Bekijk hier de trailers van in totaal drie queer films en het programma.

Van 14 tot en met 16 oktober worden films vertoond uit de Tiger Competition, Big Screen Competition en Ammodo Tiger Short Competition van 2022 in Cinerama Filmtheater en LantarenVenster in Rotterdam. Daarnaast zijn er speciale gasten, Q&A’s, muziek en borrels.

Gasten

Bevestigde gasten zijn onder andere de Paraguayaanse filmmaker Paz Encina die in februari de Tiger Award ontving voor EAMI (Nederlandse co-productie), de Franse filmmaker Mabrouk El Mechri die de VPRO Big Screen Award ontving voor Kung Fu Zohra. De volledige deelnemerslijst vind je hier.

Ook dit jaar zijn er weer verschillende films te zien met een queer thema. Die lichten we hieronder voor je uit, met per film de trailer.

Isn't It a Beautiful World 

Deze film van Joseph Wilson gaat over queer artiesten die audiofragmenten uit archieven playbacken om dromen te beschrijven. De kijker belandt in een wereld vol pijn en schoonheid.

Becoming Male in the Middle Ages

Pedro Neves Marques is een intiem verhaal over homoseksualiteit, lichamelijke autonomie en reproductieve verlangens. 

Mi vacío y yo

Deze Spaanse film van Adrián Silvestre is een sociaal-realistisch drama waarin een Franse twintiger in Barcelona haar ware identiteit en plek in deze moderne maatschappij onderzoekt. 

Powered by Labrador CMS