Very vintage

Ian McKellen: zo was het om gay te zijn in de jaren zestig

Leestijd: < 1 min

Acteur Sir Ian McKellen was ooit te gast bij Alan Carr en zijn talkshow Chatty Man, waar hij vertelde hoe het was om gay te zijn in de jaren zestig. Dat moest allemaal stiekem, want in die tijd was homoseksualiteit nog verboden.

Alan Carr had jaren geleden alweer een talkshow genaamd Chatty Man. Van 2009 tot en met 2016 ontving hij gasten, die net als bij Graham Norton op een bank plaatsnamen om daar eens uitgebreid te vertellen over hun carrière.

Vicious Old Queens

Online is nog van alles te vinden uit Chatty Man, namelijk op het officiële YouTube-kanaal. Onlangs verscheen daar het complete interview met Ian McKellen uit 2012. De acteur, met name bekend van de Lord of the Rings-films uit het begin van deze eeuw, kwam vertellen over zijn nieuwe sitcom getiteld Vicious Old Queens, waarin hij een gay man speelt die samenwoont met zijn beste vriend.

helemaal hoteldebotel

Samen met Alan Carr blikt McKellen terug op zijn carrière, die in de Londense theaters begon. In die tijd zat de acteur nog diep in de kast, wat niet gek was: homoseksualiteit was strafbaar in de jaren zestig. Het woord gay bestond zelfs nog niet in die context, vertelt McKellen.

Hij haalt een anekdote aan waarbij hij verliefd was op zijn tegenspeler. Toen hij hem dat dertig jaar later vertelde, zei die: ‘Oh, Ian, ik was helemaal hoteldebotel van jou!’ We hadden zo’n geweldig koppel kunnen zijn…”

Bekijk het interview

Altijd leuk om Ian McKellen op z’n praatstoel te zien zitten. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS