‘Castro’ door Marjolein van der Klaauw

Huur een foto en steun het Aidsfonds

In samenwerking met de heartgallery

Leestijd: < 1 min

Marjolein van der Klaauw is een Nederlandse fotojournalist die zich graag door andere culturen laat inspireren. Zij studeerde onder andere Culturele Antropologie, wat goed van pas komt als zij overal ter wereld mensen fotografeert. In San Francisco maakte zij prachtige beelden in de wijk Castro.

Een icoon van Castro, dat eerder als de Eureka Valley bekendstond, is het theater dat op de hoek van Castro en Market Street gevestigd is. In 1972 opende Harvey Milk één blok verderop zijn camerawinkel Castro Camera – die winkel zou al snel uitgroeien tot een centrum voor de lhbtq-gemeenschap. De stad werd zwaar geraakt door de aidscrisis van de jaren tachtig. In het begin van die periode begon stadsambtenaren met hardhandig optreden bij badhuizen en lanceerden zij initiatieven om te proberen de verspreiding van aids te verhinderen.

Je kunt het Aidsfonds ook steunen met iets moois aan de muur.

Castro
Castro

Marjolein vereeuwigde het beroemde naambord van het Castro Theatre (zie hierboven) en die foto is via de heartgallery te huur. Kunst is subjectief, liefde universeel. Liefde voor mensen, dieren, muziek en ook voor kunst. Heartgallery is kunst voor liefde en verhuurt werken van kunstenaars met een heel groot hart. Zij stellen hun werken kosteloos beschikbaar voor reproductie in een vastgestelde oplage. De opbrengst gaat naar het Aidsfonds. Je kunt het Aidsfonds steunen met een maandelijkse donatie óf je huurt of koopt iets moois voor aan de muur (en doet dan direct iets moois voor de wereld).

De stad en ook zijn kunstsector werden zwaar geraakt door de aidscrisis van de jaren tachtig.

Heartgallery
Bij de opzet van heartgallery, heeft het Aidsfonds een ronde gemaakt langs de top van de Nederlandse fotografen (andere kunstvormen volgen nog). De vraag: mogen wij een werk van jou produceren, verhuren en inzetten voor aidsbestrijding? Het meest gehoorde antwoord: Ja natuurlijk! Ieder kunstwerk in heartgallery kost 25 euro per maand. Het verschil in waarde wordt zichtbaar in het restbedrag dat je na de huurperiode betaalt als je het werk wilt kopen – contracten met heartgallery duren minimaal 1 jaar.

Natuurlijk zijn er meer foto’s te huur bij de heartgallery. Een greep uit het aanbod:

Powered by Labrador CMS