Hot op Instagram: Songfestival-zanger Michael Ben David

Hier zijn mooiste foto's

Leestijd: < 1 min

Is dat geen leuk toeval: zanger Michael Ben David won X Factor Israel en raad eens wie er in de jury zat? Juist, Netta, de winnares van het Eurovisie Songfestival in 2018. Maakt Michael Ben David net zo’n grote kans? We zullen het donderdag zien. Hier alvast zijn mooiste Instagram-foto’s.

Michael Ben David is 25 jaar, komt uit een gezin met zes kinderen, heeft ouders die in Georgië zijn geboren en later vanuit Kyiv, Oekraïne naar Israël zijn verhuisd. In zijn tienerjaren werkte hij als zingende bediende in een bar in Tel Aviv.

Gepest

Op school werd MBD gepest omdat hij gay is, iets waar hij zelf lang mee heeft geworsteld. Inmiddels heeft hij zijn seksualiteit omarmd en zong hij tijdens zijn deelname aan X Factor Israel tracks van Lizzo, Pet Shop Boys, ABBA ‘Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)’ en Billie Eilish.

Michael Ben David is tijdens het Eurovisie Songfestival voor het eerst te zien op donderdag. Hij zingt dan het lied ‘I.M.’. Dat duurt dus nog heel even, dus geniet tot die tijd van zijn mooiste Instagram-foto’s. Maar eerst zijn lied!

Powered by Labrador CMS