Dyllón Burnside

Hot op Instagram: Pose-acteur Dyllón Burnside

Hier zijn z'n mooiste foto's

Leestijd: 1 min

Dyllón Burnside was te zien als Ricky Evangelista in de dramaserie Pose, had een rol in American Horror Stories en speelde mee in de film Wild Goat Surf. De 35-jarige acteur noemt zichzelf queer en komt uit het zonnige Florida. We keken even op zijn Instagram-account om te zien of zijn foto’s net zo stralend zijn. En ja hoor: hier zijn z’n mooiste!

Dyllón Burnside werd op 27 januari 1989 geboren in Miami, Florida. Al toen hij 12 jaar was, trad hij op met zijn boyband 3D, die een muzikale mix bracht van hip-hop en R&B. Samen met zijn twee neven en zijn moeder als manager toerden ze met artiesten als Stevie Wonder en Rihanna.

theater, film, tv 

Na tien jaar ging hij solo en verkende hij de mogelijkheden van het theater. Burnside bezocht balletlessen en leerde acteren en dansen. Daarna speelde hij in toneelstukken en musicals, en zo rolde hij de film- en tv-wereld in.

Zijn bekendste rol is die van Ricky Evangelista in Pose, een serie over de ballroomcultuur in New York City tegen de achtergrond van de oprukkende aidscrisis. Na afloop van het eerste seizoen hostte Burnside een benefietconcert om geld in te zamelen voor GLSEN, een organisatie die lhbtiq+-personen wil beschermen tegen haat en discriminatie. Tijdens het concert zong hij duetten met zijn Pose-co-sterren Billy Porter en Ryan Jamaal Swain.

 queer

Burnside spreekt zich regelmatig uit over lhbtiq+-rechten en noemt zichzelf queer. Hij heeft relaties met zowel mannen als vrouwen en beschouwt zijn seksualiteit als iets persoonlijks dat je niet hoeft te definiëren als gay of straight, zei hij in een interview met Men’s Health Magazine.

Op zijn Instagram-account is het een en al vrolijkheid, met af en toe ook serieuze foto’s. Hier zijn de mooiste portretten van Dyllón Burnside.

Powered by Labrador CMS