H&M reageert op rel in RuPaul’s Drag Race: taart en rozen

“We loved your fit, don't listen to Ru”

Leestijd: < 1 min

Het tweede seizoen van RuPaul’s Drag Race UK is in volle gang. Een van de kandidaten, Joe Black, kreeg de volle laag van Ru omdat haar kostuum niet aan de strenge eisen van de jury voldeed: ze droeg een kledingstuk van H&M! De kledinggigant reageerde door Joe Black een valentijnscadeau te sturen: rozen, taart en een boodschap van liefde.

In een voorgaande aflevering van RuPaul’s Drag Race UK sprong de bedenker en presentator van de show ineens uit haar vel. Joe Black kreeg de volle laag omdat zij het had gepresteerd een look neer te zetten die was gebaseerd op een outfit van H&M.

Gigantische teleurstelling
RuPaul beet Joe Black toe: “Die outfit stelt mee gigantisch teleur. Dat is wat doorsnee mensen dragen en jij zou beter moeten weten want je bent een ster. Als je dan zo nodig iets van H&M moet aantrekken, maak er dan iets speciaals van. We zijn hier op zoek naar een nieuwe Britse superster, je staat hier mijn tijd te verdoen. Ik wil geen fucking H&M meer zien.”

Joe Black kreeg online veel bijval van mensen die zeiden dat niet iedereen het geld ervoor heeft om dure glitterkleren te kunnen kopen. Iemand op Twitter: "RuPaul droeg zelf natuurlijk ook couture toen ze doorbrak in de jaren negentig. O, wacht..."

Kwestie van creativiteit
Michelle Visage zei daar weer op dat het geen kwestie is van geld, maar van creativiteit. Later bood RuPaul excuses aan voor de uitval. Ze vond dat ze iets te hard van leer had getrokken, met als reden dat ze in iedere kandidaat veel potentie zag en dat ze wil dat iedereen haar stinkende best doet.

Uiteindelijk reageerde H&M zelf ook. Op Valentijnsdag kreeg Joe Black een cadeau in de vorm van een bos rozen en een taart, met daarop een persoonlijke boodschap van het kledingmerk. De tekst luidde: "Roses are red, violets are blue, we loved your fit, don't listen to Ru."

Wenkbrauwen
En Joe zelf? Die zag al helemaal voor zich dat zij het nieuwe gezicht zou worden van H&M. “Wie weet vragen ze me wel als model voor de nieuwe collectie, of voor een samenwerking. Misschien word ik wel het nieuwe gezicht van H&M, en wat voor gezicht! Nooit eerder hadden ze een model met wenkbrauwen halverwege het voorhoofd.”

Powered by Labrador CMS