kijktips!

Het ultieme queer en gay SkyShowtime-overzicht

Jonathan Bailey als Tim Laughlin en Matt Bomer als Hawkins Fuller in Fellow Travellers.

Op zoek naar een nieuwe queer film of serie om te bingen? Vergeet dan zeker SkyShowtime niet. Daar staan steeds meer kwaliteitsprogramma's op om jouw weekend net wat leuker te maken. Hier een overzicht met queer titels die wij aanraden. 

bros

Bros is een idee van Billy Eichner (Billy on the Street), die samen met regisseur Nick Stoller het scenario schreef. Eichner is zelf gay en stoorde zich eraan dat er tot dusver geen enkele grote blockbuster-studio in Hollywood was die het aandurfde een romantische comedy te maken waarin alles draait om een gay hoofdpersonage.

downton abbey

In 2015 kwam er na zes seizoenen een eind aan de serie, die ging over de rijkbedeelde familie Crawley en hun bedienden, rond het begin van de 20e eeuw. Gelukkig staan al die afleveringen in de beste kwaliteit op Sky Showtime. 

fellow travelers

Fellow Travelers is een miniserie over de geheime relatie tussen de charismatische en ambitieuze Hawk en de vrome, idealistische Tim, twee politieke stafmedewerkers die op elkaar verliefd worden in de jaren vijftig van de vorige eeuw, een tijd waarin de oorlog werd verklaard aan ‘subversieven en seksueel afwijkende personen’. 

knock at the cabin

In Knock At The Cabin is te zien hoe een gay mannenkoppel met hun dochtertje vakantie viert in een boshut, maar al gauw gaat het mis: ze worden belaagd door enge mensen. 

mary & george

In dit meeslepende psychodrama zet de meedogenloze en ambitieuze Mary Villiers alles op alles om hogerop te komen aan het Britse hof. Ze moedigt haar charismatische en knappe zoon George aan om de machtige koning James VI van Schotland en I van Engeland te verleiden en een verboden romance te beginnen. Met Nicholas Galitzine uit Red, White & Royal Blue en Julianne Moore.

rocketman

Rocketman gaat over de jaren waarin Elton John nog Reginald Kenneth Dwight werd genoemd. Hij ging naar de beroemde Royal Academy of Music, waarna hij uitgroeide tot een ware hitmachine. Zijn eerste hit scoorde hij in 1970 met ‘Border Song’ en een jaar later haalde hij voor het eerst de Top 10 in Nederland met ‘Your Song’.

spoiler alert

Spoiler Alert gaat over de laatste elf maanden die Michael en zijn terminaal zieke partner Kit samen doorbrengen. Jim Parsons, Ben Aldridge en Sally Field zijn te zien in de film.

superstore

Heel erg komische serie waarin het personeel van de megastore Cloud 9 er samen iets leuks van probeert te maken. Wat je kunt verwachten? Koopjesjagers die helemaal gek zijn en aanbiedingen die rellen veroorzaken. 

tár

In de queer film Tár volgen we een lesbische topdirigent die haar seksuele oriëntatie als iets onbelangrijks beschouwt.

will & grace

Het is precies 26 jaar geleden sinds Will & Grace van start ging. De serie, die draait om het bevriende koppel Will Truman en Grace Adler dat samenwoont, Wills beste vriend en buurman Jack en Graces veel te rijke assistente Karen, zat boordevol grappen maar was ook baanbrekend: Will was gay, net als Jack. Door de jaren heen tackelde de serie allerlei issues rond discriminatie, coming-out, werk- of familliegerelateerde kwesties, noem maar op.

Powered by Labrador CMS