Heartstopper: “Tweede seizoen een stuk donkerder”

Bekijk het interview met bedenker Alice Oseman

Leestijd: < 1 min

De Netflix-hitserie Heartstopper is ‘feelgood’, maar bedenker Alice Oseman zegt in een nieuw interview dat er veel meer achter zit. Het nieuwe seizoen zit vol verrassingen, zegt ze. Ook zullen de nieuwe afleveringen een donkere ondertoon hebben.

“Ik begrijp waarom mensen denken dat Heartstopper een lieve serie is, maar kijk eens goed waarover het gaat: transfobie, homofobie, pesten, seksueel geweld…” Dit zegt Alice Oseman, bedenker van de webstrip waarop de populaire Netflix-serie op is gebaseerd en waarbij ook zij betrokken is.

Serieuze ondertoon

In een interview met Attitude vertelt Oseman dat het tweede seizoen van Heartstopper een serieuze ondertoon heeft. De nieuwe afleveringen gaan dieper in op de mentale gezondheid van de personages Nick en Charlie en hoe ze daarmee omgaan.

Oseman vertelt hierover: “Als je de comics hebt gelezen, weet je wat eraan zit te komen. Maar de serie bevat ook enkele verrassingen.” In deze graphic novels is al te zien dat met name Charlie worstelt met zijn mentale gezondheid, wat terugkomt in het nieuwe seizoen.

Aseksualiteit

Elders in het interview vertelt Oseman dat aseksualiteit een van de belangrijke thema’s zal zijn in Heartstopper. “Hier gaan we groot mee uitpakken en ik hoop dat we hiermee de wereld veranderen.”

Wanneer Netflix het tweede seizoen van Heartstopper uitzendt, is nog niet bekend. Bekijk hier het interview met Alice Oseman.

Powered by Labrador CMS