Heartstopper-acteur Joe Locke: “Ik ben openlijk gay sinds mijn twaalfde”

Leestijd: < 1 min

In een interview heeft Joe Locke voor het eerst verteld dat hij gay is. Niet dat dit een punt was voor de Heartstopper-acteur: “Iedereen nam dat al aan, en sinds m’n twaalfde ben ik openlijk gay.” Hij had het alleen nooit echt bevestigd, omdat hij het fenomeen dat coming-out heet ‘stom’ vindt.

Seizoen twee van Heartstopper is vorige week in première gegaan op Netflix, wat gepaard gaat met een enorme hoop publiciteit. Onlangs liet Kit Connor (die Nick speelt) nog weten dat hij het niet leuk vond om te worden gedwongen tot een coming-out als biseksueel, maar ook weer niet heel erg.

Mensen gingen er al vanuit

Joe Locke (die te zien is als Charlie) heeft nu voor het eerst bevestigd wat iedereen volgens hem al wist, namelijk dat hij gay is. In een interview met Teen Vogue vertelt hij voor het eerst over zijn seksuele identiteit. “Mensen gingen er al vanuit en schreven al dat ik gay ben, en ik vond het nooit nodig om hier iets over te zeggen. Maar ik ben openlijk gay sinds ik twaalf was, of zoiets.”

In een eerder interview met New York Times noemde Locke het fenomeen dat coming-out heet ‘stom’. In dat interview vertelde hij dat hij op zijn twaalfde aan zijn moeder vertelde dat hij jongens leuk vond. “Ik voelde me ‘on top of the world’ en besloot het te delen op Instagram.”

Instagram gehacked

Maar toen realiseerde Locke zich dat hij er nog niet aan toe was om dit te delen met de rest van de wereld. “Dus ik verwijderde het bericht meteen weer en zei dat mijn Instagram-account was gehacked. Dus ik ging terug de kast in voor een jaar of drie. Daarna vertelde ik het mijn vrienden het opnieuw, waarop die zeiden: ‘Ja, dat had je ons een jaar of twee geleden al verteld.”

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS