Groningen viert Pride

Leestijd: < 1 min

Het is zover: de Pride in Groningen komt eraan. De derde week van augustus is de stad in regenboogkleuren gehuld en er zijn verschillende activiteiten, van lezingen tot exposities, events, feesten en een parade. Ook is er een uitbundige StreetPride in de Zwanestraat.

De laatste Roze Zaterdag in Groningen trok in 2011 50.000 bezoekers naar de stad. In 2014 sloot de bekende gaybar en dancing de Golden Arm. In de jaren daarna ging het snel bergafwaarts met de lhbtq-horeca in de stad, veel goede initiatieven ten spijt. Maar nu staat Pride Groningen voor de deur.

Manifestaties op straat

Stichting Pride Groningen zet zich als non-profitorganisatie in om diversiteit zichtbaar te maken en een breder publiek kennis te laten maken met lhbtq-gerelateerde onderwerpen. Het bestuur legt verbindingen tussen bedrijven en organisaties die meewerken aan de Pride in Groningen.

In een persbericht meldt de organisatie: “Pride Groningen houdt het nuchter. Een botenparade is een brug te ver. Manifestaties op straat, daar zijn we sterk in. Het kloppend hart wordt de StreetPride, een straatfeest in de mooiste winkelstraat van Groningen met optredens van diverse lhbtq-artiesten. Verder verandert The Student Hotel in het Pride Hotel. Vanaf hier start zaterdag de Pride Parade. Het Forum heeft lhbtq-cinema op het dak. Er is een Dragbrunch en -bingo. Er is theater en dans met een regenboogtintje. En door de hele stad zijn verschillende feesten en exposities te vinden.”

Programma

Pride Groningen vindt plaats op 19 en 20 augustus. StreetPride Groningen is op zaterdag 20 augustus vanaf 17:00 uur in de Zwanestraat. De komende maanden maakt de organisatie het volledige programma bekend via www.pridegroningen.nl.

Groningen
Groningen
Powered by Labrador CMS