Gratis regenboogvlag voor gebedshuizen in Amsterdam-Oost

Kerken en moskeeën moeten goede voorbeeld geven

Leestijd: < 1 min

De Amsterdamse JOVD deelt regenboogvlaggen uit aan gebedshuizen in Amsterdam-Oost, nadat in dit stadsdeel meerdere pogingen zijn gedaan om dergelijke vlaggen te vernielen. De JOVD ziet graag dat de stad gezamenlijk opstaat tegen intimidatie.

Onbekende daders hebben in Amsterdam-Oost de afgelopen weken meerdere pogingen gedaan om regenboogvlaggen op balkons te vernielen. Deuren en ramen werden bekogeld met eieren, zo schreven we eerder op Winq.nl.

Verantwoordelijkheid nemen
Inmiddels wappert de regenboogvlag boven het stadsdeelkantoor van Amsterdam-Oost. Volgens voorzitter Cesar van Rooij en bestuurslid politiek Django Wagenaer van de Amsterdamse JOVD is dit een mooi begin, maar nog niet genoeg. Van Rooij: "Gebedshuizen moeten hun sociale verantwoordelijkheid nemen, en helpen uitdragen dat intimidatie, vernielingen en geweld nooit zullen werken."

De Amsterdamse JOVD biedt daarom kerken, moskeeën, synagoges en tempels uit het stadsdeel een gratis regenboogvlag aan. Wagenaer: "Als de gebedshuizen toezeggen om de vlag gedurende de maand oktober te laten wapperen, krijgen ze er van ons een gratis toegestuurd."

Opstaan tegen intimidatie
Op deze manier hoopt de Amsterdamse JOVD duidelijk te maken dat de stad gezamenlijk opstaat tegen intimidatie. Niemand zou in Amsterdam bang moeten zijn om zijn geaardheid, geloof of politieke overtuiging te tonen. "Religieuze instituten zijn voor veel mensen een voorbeeld. We hopen dat ze hun invloed aanwenden om uit te dragen dat iedereen zichzelf mag zijn in deze stad" aldus van Rooij.

Beeld: Creative Commons

Powered by Labrador CMS