Grappig: Tom Daley breit tijdens Olympische Spelen

Haken en breien zijn z'n hobby's

Leestijd: < 1 min

Zit Tom Daley daar nu écht te breien tijdens de finale van het Dames Schoonspringen? Ja, dat klopt: hij breit een hondenjasje. En wie de schoonspringer een beetje kent, weet dat dit Toms grootste hobby is. Hij heeft er zelfs een compleet Instagram-account aan gewijd: Made With Love By Tom Daley.

Kijkers van de finale van het Dames Schoonspringen keken raar op. Terwijl de zwemmers hun kunsten uitoefenden op de driemeterplank, zat Tom Daley in het publiek met op schoot een kleurig breiwerk.

Gouden medaille

De 27-jarige schoonspringer won zelf onlangs een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Die kreeg hij voor zijn synchrone duik van de tienmeterplank, samen met zijn zwempartner Matty Lee.

Tom is dol op breien en haken. Op zijn Instagram-account Made With Love By Tom Daley laat hij regelmatig zien wat er uit zijn handen komt. Het leuke is: de meeste breiwerken zijn te koop, het geld gaat naar een goed doel.

Geld inzamelen

Eerder zamelde hij geld in voor de organisatie Brain Tumour Charity. Toms vader overleed in 2011 aan de gevolgen van een hersentumor. Vorige maand bracht de verkoop van een regenboogkleurige mouwloze trui nog 5.787 pond op, omgerekend zo’n € 6.778,-.

Hieronder is te zien hoe Tom ook al een mooi hoesje heeft gebreid voor zijn gouden medaille, plus nog een lading foto’s met daarop zijn breisels.

Powered by Labrador CMS