Gouda krijgt Regenboogcafé

Leestijd: < 1 min

Over precies een week opent in Gouda een nieuwe ontmoetingsplaats voor lhbtq’s. Op 17 november organiseert Cultuurhuis Garenspinnerij voor het eerst een Regenboogcafé. Iedere derde donderdag van de maand volgt een editie in het café aan de Turfsingel.

Lange tijd was Cafeetje Heeeurlijk de enige plek in de stad waar lhbtq’s een keer per maand terecht konden om elkaar te ontmoeten. Het ‘gay friendly’ café Oh Die! was al een tijd gesloten. Hoog tijd dus dat er weer iets nieuws bijkomt in Gouda.

Drankje 

Op donderdag 17 november gaan in Cultuurhuis Garenspinnerij de deuren open voor het eerste Regenboogcafé, waar lhbtq’s elkaar iedere derde donderdag van de maand kunnen treffen voor een ontmoeting, een drankje of een gesprek.

Behoefte

De Regenboog Alliantie, een organisatie die de belangen behartigt van Goudse lhbtq’s, is blij met het Regenboogcafé. Jan Geerink zegt dat zo’n plek lange tijd werd gemist. Hij vertelt aan het AD: “We ontvangen regelmatig signalen vanuit de lhbti-gemeenschap dat er behoefte is aan zo’n plekje in Gouda. Een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten zonder dat er bijvoorbeeld een georganiseerde lezing of thema-avond is. Gewoon vrij naar binnen kunnen lopen en elkaar treffen, dat is fijn.”

Coverbeeld: Unsplash

Powered by Labrador CMS