GLAAD Awards: Beyoncé bekroond voor haar inzet, Shangela treedt op

Hier een overzicht van alle belangrijke prijzen

Leestijd: < 1 min

Beyoncé en haar man Jay-Z werden geëerd voor hun inzet voor de LHBTQ-gemeenschap, tijdens het 30e GLAAD Media Awards Gala. Shangela playbackte een Beyoncé-medley en verder vielen Queer Eye, Love Simon, Pose en Sean Hayes in de prijzen.

Beyoncé en Jay-Z wonnen de GLAAD Vanguard Award voor hun jarenlange inzet voor en betrokkenheid bij de LHBTQ-gemeenschap. Regelmatig neemt Beyoncé het op voor jongeren die tussen wal en schip dreigen te vallen. Ze droeg tijdens een optreden haar lied ‘Halo’ op aan de slachtoffers van de schietpartij in de Pulse-nachtclub in Orlando. Voor haar kledinglijn vroeg ze de transgender actrice Laverne Cox als model. Ook sprak ze zich uit tegen wetgeving die discriminerend is, in North Carolina.

Jay-Z kreeg vorig jaar al een Special Recognition Award voor ‘Smile’, een lied met bijbehorende video waarin zijn moeder uit de kast kwam als lesbienne. Tijdens de show van vorig jaar gaf moeder Gloria Carter een mooie speech. Verder ondersteunt Jay-Z de openstelling van het huwelijk en maakte hij een video met LHBTQ-voorvechter Janet Mock, ‘Family Feud’.

Van Queer Eye tot Will & Grace
Tijdens het gala, dat werd gepresenteerd door Ross Matthews, trad Shangela op met een Beyoncé-medley. Ze kreeg een staande ovatie van de zangeres. Sean Hayes, bekend als Jack McFarland uit Will & Grace, won de Stephen F. Kolzak Award, voor zijn inzet voor de community. Verder trad Lizzo op en waren er heel veel beroemde gasten – van Allison Janney tot de kast van Queer Eye en Jameela Jamil.

Winnaars
In totaal waren er 151 nominaties in verschillende categorieën. Een greep uit het aanbod van de winnaars:

Beste film: Love, Simon

Beste serie: Pose

Beste comedy: Vida

Beste tv-film of afgeronde serie: American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Beste realityserie: Queer Eye

Beste muziekartiest: Janelle Monae

Op 4 mei volgt nog een speciale prijsuitreiking. Op die dag ontvangt Madonna de Advocate For Change Award.

Hier enkele fragmenten van het dertigste GLAAD Awards Gala.

Powered by Labrador CMS