Gael García Bernal speelt gay worstelaar in biopic over Cassandro

En Bad Bunny speelt zijn love interest

Leestijd: < 1 min

Saúl Amendáriz werd bekend als Cassandro, Mexico’s eerste openlijk homoseksuele worstelaar. Gael García Bernal speelt hem in een nieuwe biopic. Rapper Bad Bunny speelt zijn lover. Die vertelt over zijn eerste zoenscène ooit met een man: “Dat was heel erg cool.”

Rapper Bad Bunny is uitgegroeid tot een wereldster, met hits als ‘I Like It’ en ‘Un Verano Sin Ti’. Sinds 2017 is hij actief in de muziekwereld en hij heeft inmiddels enkele hooggewaardeerde albums op zijn naam staan.

Cassandro

De laatste jaren werkt Bad Bunny ook aan een acteercarrière. Zo is hij te zien in de toekomstige biopic Cassandro, een film over het leven van de Mexicaanse worstelaar die bekend werd onder die naam. In werkelijkheid heet die worstelaar Saúl Amendáriz en was de eerste homoseksuele worstelaar ooit in Mexico.

De film speelt zich af in 1980, in het Mexicaase Lucha Libre, waar Cassandro carrière maakte als worstelaar. De hoofdrol wordt gespeeld door Gael Gárcia Bernal en Bad Bunny speelt zijn love interest.

Cabrón

Aan Time Magazine vertelt Bad Bunny dat hij het ‘cabrón’ vond om met een man te zoenen, oftewel ‘badass’ in goed Nederlands. “Het was mijn allereerste filmzoen en ook nog eens met een man. Waarschijnlijk om te boeten voor het feit dat ik al met zoveel vrouwen ben geweest in mijn leven.”

Hij vervolgt: “Als je acteert, speel je iemand die je niet bent, dat is het leuke ervan. Dus wanneer ze me vragen een man te zoenen, zeg ik: natuurlijk, ik doe alles wat je wil. Ik vond het heel erg cool. Ik voelde me op m’n gemak, het is gewoon onderdeel van acteren, van wat ik doe.”

TV-zoen

Het is weliswaar de eerste filmzoen van de rapper, maar niet de eerste keer dat hij een man zoent. Tijdens de MTV Video Awards van 2022 zong hij ‘Tití Me Preguntó’ en tijdens zijn optreden zoende hij met een mannelijke en een vrouwelijke danser.

Eerder al sprak Bad Bunny zich uit tegen homofobie en transfobie. Zo trad hij een keer op in een rok en een sweater met de tekst: “They killed Alexa, not a man with a skirt.” Dit naar aanleiding van de moord op een transgender vrouw die vervolgens werd gemisgenderd.

Releasedatum onbekend

Cassandro is in première gegaan op het Sundance Festival. Wanneer de film in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Powered by Labrador CMS