Bohemian Rhapsody

Freddie Mercury-fans boos: zanger is te hetero in de trailer

Trailer stelt fans nogal teleur

Leestijd: < 1 min

Toen eerder deze week de eerste beelden verschenen van Bohemian Rhapsody, een film over Queen, bleek uit niets dat zanger Freddie Mercury biseksueel was. Ook dat hij overleed aan de gevolgen van aids, blijft buiten beeld. Fans waren not amused toen ze de trailer zagen.

In de trailer is te zien hoe Queen steeds beroemder wordt en uitgroeit tot de grootste band ter wereld. Te zien is hoe de band toeleeft naar Live Aid, een benefietconcert in 1985 waar ze optraden voor het grootste publiek ooit.

Rami Malek zet een op het eerste gezicht overtuigende Freddie Mercury neer, maar bij nader inzien - en afgaand op de trailer - blijkt dit beeld lang niet compleet te zijn.

Hedonistische levensstijl
Wat buiten beeld blijft, is de hedonistische levensstijl van Freddie Mercury, die weliswaar een tijd lang een relatie had met een vrouw, maar ook op mannen viel. Daarvan is echter niets te zien in de trailer, en ook niet dat Mercury seropositief was en in 1991 overleed aan de gevolgen van aids.

Wat de film volgens de makers belooft: ‘Bohemian Rhapsody is a foot-stomping celebration of Queen, their music and their extraordinary lead singer Freddie Mercury. Facing a life-threatening illness, Freddie leads the band in one of the greatest performances in the history of rock music.’

Vrouwen
Er wordt dus in het midden gelaten wat er écht met de zanger aan de hand was. Dat, en het feit dat Mercury in de trailer vooral door vrouwen wordt omringd, steekt de fans nog het meest.

Sacha Baron Cohen zou aanvankelijk de rol van Freddie Mercury op zich nemen, maar hij staakte zijn medewerking vanwege een creatief verschil van inzicht. Hij wilde juist laten zien wie Mercury echt was. De overige bandleden hadden hier echter geen oren naar.

De film gaat eind oktober of begin november in première. Mocht je de trailer gemist hebben: hier is-ie nog een keer.

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS