Forbidden Colors bindt strijd aan met ‘anti-genderbeweging’ in Europa

Leestijd: < 1 min

In steeds meer Europese landen ligt de diversiteit onder vuur. Daarom lanceert Forbidden Colors het platform United 4 Diversity om een vuist te maken tegen het inperken van de rechten van lhbtiq+’s en tegen de zogeheten anti-genderbeweging in Europa.

Forbidden Colors heeft United 4 Diversity gelanceerd. Dit initiatief heeft tot doel om een breed netwerk van Europese activisten, maatschappelijke organisaties, experts uit de academische wereld, beleidsmakers en bedrijfsorganisaties, om gezamenlijk een vuist te maken tegen de groeiende dreiging die uitgaat van de zogeheten ‘anti-gender’ en ‘anti-lhbtq-bewegingen in Europa, omdat die ingaan tegen de mensenrechten en democratie in Europa.

Zondebok in heel Europa

In een persbericht schrijft Forbidden Colors: “De afgelopen vijftien jaar zijn we er getuige van geweest hoe de lhbtiq+ gemeenschappen tot zondebok zijn gemaakt in heel Europa. Hoe anti-lhbtiq+ beleidsmakers over het hele continent aan kracht hebben gewonnen. Hoe lhbtiq+ mensen zijn weggezet door anti-Europese en anti-democratische krachten. We hebben de introductie gezien van de ‘lgbt-vrije zones’ in Polen. We hebben de goedkeuring van wetten gezien die het zwijgen opleggen aan de lhbtiq+ gemeenschappen in Hongarije en Rusland. We hebben autocratische politici haatzaaiende retoriek zien gebruiken om angst te zaaien en democratieën te destabiliseren. We hebben gezien hoe de zogeheten ‘anti-transgenderbeweging’ samenvloeit en aan kracht wint.”

Democratische veerkracht

Het United 4 Diversity-platfom is een reactie op deze bedreigingen. Het is een coalitie die tot doel heeft een noodzakelijke verbinding te creëren in de strijd voor lbhtiq+-gelijkheid en zich wil inspannen om de democratische veerkracht in Europa te versterken.

Tijdens een kick-off evenement in Brussel van 3 tot en met 5 oktober zullen de 75 deelnemende deskundigen een gemeenschappelijke verklaring aannemen en een strategisch plan ontwikkelen voor de toekomstige activiteiten. Ze gaan brainstormen over hoe de kennis over ‘anti-genderbewegingen’ kan worden verbeterd en de verspreiding ervan kan worden verzekerd. Ook wordt besproken hoe je de desinformatiecampagnes die deze bewegingen verspreiden in Europa, het best kunt tegengaan.

Financieringsmiddelen

De deskundigen denken ook na over de manier waarop deze bewegingen voor de rechter kunnen worden gebracht en met welke financieringsmiddelen de ondermijning van de Europese waarden op passende wijze kan worden aangepakt.

Kijk voor meer informatie op de website van United 4 Diversity. Over de initiatiefnemers lees je meer op de website van Forbidden Colors.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS