Big Green Egg

Evergreens op de Big Green Egg

Koken én luisteren gaan hand in hand

Evergreens from around Europe.
Big Green Egg
Evergreens from around Europe.

Ter ere van het 50-jarige jubileum van Big Green Egg brengen de makers van deze iconische barbecue nu Evergreens from around Europe: een combinatie van recepten en muziek.

Evergreens from around Europe bevat evergreens om te koken én te luisteren. Deze ‘golden edition’ bevat een receptenboek, een muziekboek en drie LP’s in een goudkleurige uitvoering, gebundeld in een speciaal ontworpen seventies platenkoffer. Dit hebbeding verschijnt in een gelimiteerde oplage van 1974 exemplaren, niet toevallig ook het jaar dat Big Green Egg (in Amerika) is ontstaan. Elke koper ontvangt een uniek genummerd exemplaar, herkenbaar aan een messing plaatje op de voorzijde. Evergreens is een must have en een collectors-item voor elke ‘EGGer’ met een creatief hart.

Big Green Egg
Evergreens from around Europe.

Recepten

Het receptenboek bevat meer dan zestig gerechten uit verschillende Europese landen. Het boek is luxe uitgevoerd in goud op snee. Bij elk recept hoort een verhaal waarin de culinaire cultuur en de specifieke ingrediënten van het specifieke land aan bod komen. Executive Chef Michèl Lambermon heeft de recepten een upgrade gegeven en zo aangepast, zodat ze goed te bereiden zijn op de Big Green Egg.

Big Green Egg
Evergreens from around Europe.

Muziek

Evergreens from around Europe bevat drie LP’s – in goudkleurige uitvoering – met dertig nummers uit verschillende Europese landen. De muziek is geselecteerd door muziekprofessor Leo Blokhuis. Hij heeft niet voor alledaagse evergreens gekozen maar juist voor nummers met een sterke soul. Alle nummers zijn opnieuw geproduceerd en ingezongen, met medewerking van bijvoorbeeld Ellen ten Damme, Iris Hond, Sven Figee en Cesar Zuiderwijk.

Evergreens from around Europe kost 375 euro en is via de Big Green Egg-fanshop te koop.

Powered by Labrador CMS