Er komt een film gebaseerd op ‘Last Christmas’ van Wham!

Bekijk de trailer van deze romcom

Leestijd: < 1 min

Ook al zo’n zin in de kerstdagen? Kom dan alvast in de stemming en bekijk de trailer van de film Last Christmas, met veel muziek van George Michael (waaronder een nooit eerder uitgebracht nummer). Al valt het plot sommige mensen een beetje tegen…

Last Christmas is een romcom die in november in de bioscopen zal verschijnen. Het scenario van de film is geschreven door Emma Thompson, die ook meespeelt in Last Christmas.

Verhaal
Het verhaal gaat over een cynische jonge vrouw (gespeeld door Emilia Clarke), die in een winkel werkt en gek is op de muziek van George Michael en Wham!. Zelf wil ze ook graag zangeres worden. Ze ontmoet een vrijwilliger die werkt in de daklozenopvang (een rol van Henry Golding), die ze telkens opnieuw tegenkomt. Dat groeit natuurlijk uit tot iets moois…

De film is losjes gebaseerd op de muziek van George Michael. Er zal ook een nooit eerder verschenen lied van hem in de film te horen zijn. In de eerste trailer, die deze week is verschenen, is ‘Freedom’ te horen, uit 1990. De acteurs zullen zelf ook liedjes zingen die zijn geschreven door George Michael, en op andere momenten hoor je zijn muziek op de achtergrond.

Generiek
Sommige mensen verbaasden zich na het zien van de trailer over het feit dat het er wel heel erg hetero aan toegaat in Last Christmas, zo signaleert PinkNews. Iemand schrijft: “Best raar dat Last Christmas een generieke hetero romcom is terwijl deze is geïnspireerd door een prominente gay artiest als George Michael.”

Emma Thomspon vertelde eerder dit jaar dat ze al was begonnen met het schrijven van het scenario toen George Michael nog leefde. En dat ze hem heeft gesproken over de film. “George was erg begaan met daklozen. Daarom is dat nu een belangrijk onderdeel geworden van het verhaal.”

Powered by Labrador CMS